Israelista Suomeen palannut kansanedustaja Mika Niikko (ps.) kertoo Facebook-sivullaan saaneensa tänään yhteyden Malesiassa pidätettyihin suomalaisiin.

Lähetystyötä Malesiassa tehnyt suomalaisryhmä pidätettiin Malesiassa aikaisemmin tällä viikolla uskonnollisen harmonian rikkomisesta. Eräs pidätetyistä on Niikon kampanjapäällikkönä toiminut Timo Valtonen.

Niikko kirjoittaa Facebook-seinällään:

”Saavuin eilen illalla Israelin työmatkalta. Viimepäivät, erityisesti aamuyöt Malesian aikaeron johdosta on mennyt vaalipäälliköni Timo Valtosen ryhmän pidätyksen tilanteen parissa.

Malesiasta omaisten kanssa hankkimamme paikallinen lakimies on ollut yhteydessä Langkawin poliisiviranomaisiin perjantaista lähtien. Kuitenkin vasta tänään olemme saaneet yhteyden kaikkiin pidätettyihin. Heidän luonaan on päässyt käymään suurlähetystön edustaja ja tavannut heidät kaikki neljä erikseen.

Olosuhteisiin nähden pidätettyjen mieliala on hyvä. Saamamme tiedon mukaan kenelläkään ei ole välitöntä vaaraa terveyden suhteen. Tärkein tavoitteemme on saada heidät pois maasta mahdollisimman pian.

Kahden vuoden vankeusrangaistuksen uhka, joka on minimi epäharmonian ja vihamielisten tunteiden aiheuttamisesta on sen verran vakava uhka, että teemme kaikkemme, jottei tuomiota lueta.

Seitsemän päivän tutkinta-aika päättyy tiistaina. Siihen mennessä tiedotamme lisää.”

Suomen Uutisille asiaa kommentoinut Niikko rohkaisee ihmisiä pitämään kiinni uskostaan:

– Ei kenenkään suomalaisen tarvitse piilottaa uskoaan kristukseen varsinkaan muslimien keskuudessa jotka myös osaltaan tuovat omaa uskoaan esille jokaisessa maassa missä he sijaa saavat. Uskosta häpeäminen on heidän mielestään heikkouden merkki ja sitä on aivan riittämiin Eurooppa täynnä.

SUOMEN UUTISET