Opposition välikysymyksestä päätellen perussuomalaiset ovat hallituksen ilmastopolitiikassa tukevasti kuskin paikalla suitsiessamme edeltäjiemme suuruudenhulluksi äitynyttä kunnianhimoa.

Katoavaista on silti mainen kunnia, sillä epäilemättä pian taas taivastellaan, kuinka vaalilupaukset on syöty ja periaatteet myyty. Hallitusohjelma vaikuttaisikin olevan tasapainossa, kun opposition puheissa isännän ja rengin roolit vaihtuvat varsin ennalta-arvattavasti.

Mielipideilmastokin on muuttuvainen, kun nuorisoa villinneen ilmastoalarmisti Greta Thunberginkin on täytynyt keksiä itsensä uudelleen yleisvasemmistolaisena ammattiaktivistina. Kunhan järkilinja, nykykielellä ”laitaoikeisto”, menestyy EU-vaaleissa, niin kenties sielläkin pääsemme karsimaan kurjistamista ja kyttäämistä.

Ilmastovaikutuksensa on maahanmuutollakin, vaikka ilmastokysyjät siitä visusti vaikenivatkin. Silti vihervasemmisto kannattaa riemumielin miljoonien kehitysmaalaisten siirtymistä länsimaisen kulutuskulttuurin piiriin. Ehtymättömien siirtolaismassojen hiilijalanjäljet pullistuvat ja lähtömaiden väestöräjähdys saa lisähappea. Linkola pyörii haudassaan.

Kun Euroopan tasolla puhutaan vuosittain miljoonasta tulijasta, niin yhdellä EU-vaalikaudella kulutusjuhliin saapuu Suomen verran vieraita. Miksei tämä koskaan soita maailmanlopun ennustajien hälytyskelloja? Eikö ylikulutuksella tai hiilijalanjäljellä olekaan merkitystä? Eikö nyt olekaan pakko? Niin paljon kysymyksiä.

Ilmeisesti loppumattoman massasiirtolaisuuden edistäminen menee kaiken, myös ilmastonmuutoksen torjumisen edelle. Ainakin hallituksen ilmastotoimet tällä saralla jäivät kokonaan kiitosta vaille.

Ai niin, sunnuntaina on mahdollisuus lähettää perussuomalaisen ilmastopolitiikan tekijöitä Brysseliin. Viimeisimmän gallupin mukaan kolmin kappalein!

ONNI ROSTILA