Eduskuntaryhmän johtaja Leena Meri (ps.) kommentoi tulevaa nuorten työehtojen heikentämistä koskevaa välikysymystä sivuillaan. Hän pitää aihetta hyvin tärkeänä ja uskoo, että kaikki oppositiopuolueet jakavat huolen nuorten aseman heikentämisen vaaroista.

Välikysymys liittyy hallituksen viime viikolla tekemiin, nuorten työmarkkina-aseman heikennyksiä koskeviin esityksiin. Hallitus esittää, että nuoria, alle 30-vuotiaita työttömiä saisi jatkossa palkata määräaikaiseksi ilman perusteluita.

– Perussuomalaiset ovat huolissaan erityisesti nuorten asemasta opiskelun, perheen perustamisen ja työpaikan pysyvyyden myllerryksessä. Miten järjestää päivähoito, miten saa asuntolainaa, miten voi suunnitella perhettä ja elämää, kun voidaan jaksottaa ja pätkittää työt, vaikka kuukauden määräaikaisuuksin, Meri kirjoittaa.

– Erityisesti tämä iskee nuoriin naisiin, joiden on muutenkin vaikeampi työllistyä nuorena, koska he ovat ns, perheenperustamisiässä. Oppositiolta on tulossa aiheesta välikysymys hallitukselle. Uskon, että kaikki oppositiopuolueet jakavat huolen nuorten aseman heikentämisen vaaroista ja vaativat hallitukselta perääntymistä.

– Joku raja pitää olla. Kohta olemme ”Jenkkilän malliin” siinä tilanteessa että erityisesti nuoria työntekijöitä voi heitellä ulos ja sisään viikon välein.

Opposition eduskuntaryhmät käsittelevät välikysymykseen osallistumista ensi viikolla.

Meri moitti aiemmin tänään työministeri Jari Lindströmiä siitä, että tämä ei kallista korviaan opposition piiristä tuleville ehdotuksille.

SUOMEN UUTISET