Hallituksen kyselytunnilla käytiin eilen kiivasta keskustelua hallituksen ehdotuksista työsuhdeturvan heikentämiseksi. Erityisesti alle 30-vuotiaiden määräaikaisuus ilman perusteluja sai oppositiolta kiivasta kritiikkiä.

Keskusteluissa työministeri Jari Lindström (sin.) myös hiukan raotti omaa arvopohjaansa. Lindström totesi, että alle 30-vuotiaana hän olisi haukkunut tällaiset hallituksen esitykset pystyyn.

Hyvät ehdotukset eivät kelpaa

Vielä erikoisempi oli ministerin lausunto, jonka mukaan opposition ehdotukset nuorten työllisyyden parantamisesta ovat ihan hyviä, mutta hallitukselle ne eivät kelpaa.

– Teimme itsekin vastaavia ehdotuksia, kun olimme viime vaalikaudella oppositiossa, mutta nyt hallitus on tehnyt tällaiset päätökset, ministeri totesi.

”Takki kääntyi kokoomuksen siniseen”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri kummeksuu Lindströmin puheita.

– Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa, että koska asia ei enää koske työministeriä itseään, niin sama se mitä nuoret ajattelevat.

– Tuo toteamus, että opposition ehdotukset ovat hyviä, mutta ministerinä hän päättää toisin, tarkoittaa, että hän ei siis puhunut totta ennen vaaleja siitä, mitä asioita hän ajaa. Kun hän pääsi päättämään asioista, niin takki kääntyi kokoomuksen siniseen, ihmettelee Meri.

Äänestäjien pettämistä

Meri pitää kuitenkin hyvänä, että ministeri myönsi sanoneensa aiemmin asioita, joita ei ole edes ajatellut ajaa.

– Rehellisyys alkoi edes nyt. Vahinko vain, että äänestäjä ei voi enää perua ääntään, jonka antoi eduskuntavaaleissa Lindströmille, toteaa Meri lopuksi.

SUOMEN UUTISET