Diversiteetin ja monimuotoisuuden puute Suomen uudessa hallituksessa alkoi ahdistaa Yleisradion Jälkiviisaat-ohjelmasta tuttua Ville Blåfieldia. Hän kirjoitti huolestuneisuutensa ja tuskansa auki Twitteriin, mutta sai palautteena huomautuksen pinnallisesta ajattelusta.

Hallitustunnustelija Petteri Orpon (kok) johtaman uuden hallituksen kaikki ministerit ovat nyt tiedossa. Ministereiksi on nousemassa suomalaisia poliitikkoja, joiden nimiä ovat esimerkiksi Riikka Purra, Kaisa Juuso, Arto Satonen, Antti Häkkänen ja Leena Meri.

Tavan sukankuluttajalle asiassa ei ole mitään ihmeellistä: kaikki edellä mainitut poliitikot ovat tulleet valituiksi ministerin tehtäviin omien puolueidensa sisäisten prosessien kautta. Esimerkiksi perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi sunnuntaina, että ministerinimityksien valintojen takana on kunkin ministerin taito ja asiaosaaminen.

Jos kotimaa alkaa ahdistaa, aina voi lähteä pois

Onko hallituspuolueiden ministerivalinnoissa mennyt jotain pieleen? Tätä mieltä näyttäisi olevan ainakin Yleisradion Jälkiviisaat-ohjelmasta tuttu Ville Blåfield, jota alkoi ahdistaa hänen katsottuaan artikkelia, jossa on esillä tulevien ministerien kuvia. Melko tavan suomalaisen oloisia tyyppejä kaikki, kieltämättä.

Diversiteetin ja monimuotoisuuden puute hallituskokoonpanossa sai aikaan woke-reaktion. Blåfield on kirjoittanut huolestuneisuutensa ja tuskansa auki Twitteriin ja herättelee seuraajiaan pohtimaan, että kenties ministerien kuvissa pitäisi olla toisennäköisiä ihmisiä.

Blåfield saa kuitenkin huomautuksen pinnallisesta ajattelusta.

Jälkiviisaalle vinkataan myös, että aina on olemassa mahdollisuus vaihtaa maisemaa, mikäli ympäristö alkaa ahdistaa.

SUOMEN UUTISET