Yritys toisensa jälkeen on joutunut huomaamaan, että sateenkaarituotteiden ja transuilun tuputtaminen asiakkaille ei olekaan oikotie onneen vaan pikemminkin taloudellisiin tappioihin. ”Transvaikuttajan” keulakuvakseen nostanut olutmerkki Bud Light tuhosi brändinsä. Uusin esimerkki wokettamisen tappiollisuudesta on halpahalliketju Target, jonka myyntilukuihin on tullut miljardien dollareiden kolo Pride-tuotteiden aiheuttamien boikottien takia.

Yhdysvaltalainen Target-ketju julkisti toukokuun alussa Pride-kokoelmansa, jossa on peräti kaksi tuhatta erilaista tuotetta. Tuotekokoelmaan sisältyy muun muassa transnaisille tarkoitettu uima-asu, jonka haaraosan väljä leikkaus jättää mukavasti tilaa penikselle ja kiveksille. Tarjolla on myös 2-8-vuotiaille lapsille tarkoitettuja lastenkirjoja, kuten ”Pride 1,2,3” ja ”Minä en ole tyttö”.

Target-halpahalleissa on juhlistettu Pride-kuukautta jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta tänä vuonna Pride-tuotteet ovat herättäneet erityisen paljon negatiivisia reaktioita, kertoo Reuters. Target onkin päättänyt vetää osan tuotteista kokonaan pois myynnistä. Tavarataloissa Pride-tuotteita on siirretty huomaamattomampaan paikkaan myymälän perälle.

Boikoteista miljardien lovi myyntiin

Monet asiakkaat ovat laittaneet pridettävän halpahalliketjun kokonaan boikottiin. CBN News -uutiskanava arvioi, että Target-ketjun myyntitulot ovat pienentyneet jopa yhdeksällä miljardilla dollarilla yhdessä viikossa.

Target on Walmartin jälkeen Yhdysvaltain toiseksi suurin halpahalliketju, mutta yhdeksän miljardin dollarin tipahdus myynnissä tuntuu jopa Targetin valtavassa, yli sadan miljardin dollarin vuosittaisessa liikevaihdossa.

Bud Light tuhosi brändinsä wokettamalla

Edellinen esimerkki suuriin taloudellisiin tappioihin johtaneesta wokettamisesta oli olutmerkki Bud Light, joka nosti ”transvaikuttajan” brändinsä keulakuvaksi. Tämän seurauksena yhtiön osakekurssi romahti, kun tuohtuneet asiakkaat vaihtoivat toiseen olutmerkkiin.

Bud Lightin alamäki jatkuu yhä. Amerikkalaisten entinen suosikkiolut ei enää mene kaupaksi edes alennusmyynnissä.

SUOMEN UUTISET