PerusNaiset Helsinki vastustaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta, jossa jokaiselle yhdeksäsluokkalaiselle on määrä jakaa ensi vuonna “Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä” -teos.

– Feminismi aatteena on jo pitkään tähdännyt tasa-arvon sijaan positiiviseen diskriminaatioon, jossa vähemmistön ja enemmistön edustajia on sallittua kohdella eri tavoin. Etenkään peruskouluun ei tällaista arvomaailmaa kuulu viedä. Meidän kaikkien ei pidä olla feministejä, eikä niin tule oppilaille myöskään väittää, painottaa PerusNaiset Helsinki ry:n puheenjohtaja Mari Rantanen.

”Yhteisten rahojen väärinkäyttöä”

PerusNaiset Helsinki vastustaa selvästi aatteellisen sisällön tuomista peruskouluun ja vaatii, että ideologioiden pakkosyöttämisen sijaan opetus- ja kulttuuriministeriö keskittyy turvaamaan perusopetuksen laadun ja huolehtimaan oppilaiden koulunkäynnin edellytyksistä.

– Peruskoulussa on jatkuva resurssipula aivan keskeisistä oppimisvälineistä ja esimerkiksi terveydenhuollon palveluista. Sen sijaan ideologioiden levittämiseen riittää rahaa. Koko kirjahanke on yhteisten rahojen väärinkäyttöä, eikä kuulu millään tavalla kouluihimme, korostaa varapuheenjohtaja Marika Sorja.

SUOMEN UUTISET