Perussuomalaisten eduskuntaryhmän laatimassa vaihtoehtobudjetissa ehdotettiin vuodelle 2018 niin sanottua asumisen halpuutuksen pakettia sekä asunnottomuuden poistoa.
Pakettiin kuuluu muun muassa 20 miljoonaa euroa vanhusten ja vammaisten asuntojen korjauksiin, kaavoituksen ja rakennusmääräysten yksinkertaistamista sekä toimia sisäilmaongelmien poistamiseen.

Lisäksi Perussuomaiset olisivat peruneet lämmityspolttoaineiden veronkorotuksen hillitäkseen asumisen kustannuksia ja ottaneet käyttöön muuttoavustuksen, joka kannustaisi työn hakuun myös pidemmän matkan päästä.

– Lisäksi satavuotisen Suomen ja uuden vuoden kunniaksi haluamme antaa jokaiselle suomalaiselle katon pään päälle. Olihan meillä varaa majoittaa yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista ylivoimaisesti suurin osa on tai oli täällä ilman asiallista syytä, Perussuomalaisten eduskuntaryhmä huomauttaa.

Suomessa on edelleen noin 7 000 asunnotonta. Perussuomalaiset esittivät majoitusta asunnottomille sekä toimia asumisen hinnan alentamiseksi budjetin äänestyksissä ennen joulutaukoa.

– Tulos oli hämmentävä. Halusimme kirjattavaksi, että suomalaisten asunnottomuus poistetaan. Vain perussuomalaiset edustajat kannattivat tätä esitystä. Asumisen halpuutuksen malli niin ikään torjuttiin täysin. Emme saaneet tukea edes oppositiosta.

– Usein nämä esitykset otetaan omiin nimiin myöhemmin, joten olemme joka tapauksessa toiveikkaita, että hallitus korjaa asioita omissa nimissään ensi vuonna. Oppositiosta voi vaikuttaa näin kiertotietä, kunhan oikeat henkilöt saavat poliittiset pisteet.

Suomen Uutiset