Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon eli Sinisen tulevaisuuden johtaja Simon Elo syytti A-studiossa puolueen hajoamisesta Halla-ahoa puoluekokouksessa äänestäneitä.

Simon Elo (st.) kertoi tänään johtamansa Siniseksi tulevaisuudeksi nimetyn eduskuntaryhmän keskustelleen arvoista. Elon mukaan Sinisen tulevaisuuden arvot ovat, että jokainen ihminen ja jokainen elämä on tärkeä. Elo korosti myös usein kuultua “nollatoleranssia rasismille”.

Elo ei kuitenkaan halunnut vastata suoraan kysymykseen siitä, miten hän voi arvoiltaan niin voimakkaasti poiketa Jussi Halla-ahosta (ps.), kun on kuitenkin itsekin kannattanut tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa. Perussuomalaisten uusi ryhmänjohtaja Leena Meri muistutti Halla-ahon nostaneet nuorta Simon Eloa näkyviin asemiin.

Lopulta Elo totesi, että ongelma ei ole Halla-aho itsessään, vaan “ne tahot, jotka ovat Halla-ahon valinnan takana”.

– Tässä on puututtu laillisen puolueen demokraattiseen puoluekokoukseen, jäsenistö on valinnut puheenjohtajan, Meri muistutti. – Siis meidän vuosikausia torilla seisoneet ihmiset!

Meri toivoi, ettei väheksyttäisi puolueen jäsenistöä, joka puheenjohtajavalinnat todellisuudessa teki. Hän ei ymmärtänyt entisten puoluetovereiden ja hallituskumppaneiden puheita puolueen dramaattisesta muuttumisesta yhdessä kokouksessa.

– Kyllä se, anteeksi, kuulostaa keksityltä. Ohjelmat ja arvot ovat samat. Ei me olla voitu kahdessa päivässä muuttua.

Meri pitää puolueen hajoamista pahana kolauksena suomalaiselle demokratialle. Häneen yhteyttä ottaneet ovat ihmetelleet, miten hallituksessa voi olla puolue, jota ei ole kukaan äänestänyt.

– Minulta lakimiehenä on kysytty, miten tämä voi olla mahdollista.

Katso A-studion lähetys Yle Areenasta >

Marko Hamilo