Puheenjohtaja Timo Soini (ps.) kommentoi teollisuuspolititiikkaa Lapin piirijärjestön kymmenvuotisjuhlakokouksessa Kittilässä.

– Hallituksen politiikka tehoaa. Käänne on tapahtunut. Työllisyys paranee. Tarvitsemme lisää investointeja ja niitä on tulossa. Suomi on hyvä sijoituskohde sekä suomalaisille että ulkomaalaisille. Nyt on taottava, kun rauta on kuumaa. Sähköntuotanto on turvattava, Suomi ei tuulimyllyillä pyöri, Soini painotti.

Turun telakka, Uudenkaupungin autotuotanto, suuret bio- ja metsäinvestoinnit Lappiiin, usko kaivostoiminnan tulevaisuuteen ja runsas alihankintatyö osoittavat Soinin mukaan, että teollisuudessa on tulevaisuutta. Kaiken takana on yksilöllinen tuote ja korkea tavaran laatu.

– Teollisuus ei ole iltaruskon ala vaan suomalaisen hyvinvoinnin takaaja. Elinkeinopolitiikkamme on oltava pitkäjänteistä ja ennakoitavaa. Tämä mahdollistaa myös investoinnit. Suomi on oikeusvaltio, jossa sijoitukset ovat turvassa ja korruptio vähäistä. Näitä valtteja on osattava hyödyntää.

– Luonto ja ihminen kuuluvat yhteen. Valtiovallan on huolehdittava myös siitä, että joka puolella maata voi yrittää ja tulla toimeen. Lapissa on matkailun lisäksi runsaasti mahdollisuuksia teollisuudelle. Tästä osoituksena vaikkapa Outokumpu ja uudet investoinnit metsäteollisuuteen ja raaka- aineen hankintaan. Lapin osuus Suomen väestöstä on kolmen prosentin luokkaa, mutta osuus viennistä huomattavasti suurempi. Teollisuus on koko Suomen asia.”

SUOMEN UUTISET