Hallitus tiedottaa tänä aamuna, jatkuvatko Uudenmaan liikkumisrajoitukset vai loppuuko sulku. Uusimaa eristettiin 28. maaliskuuta muusta Suomesta tarkoituksena estää koronaviruksen leviäminen Uudeltamaalta muualle maahan. Kansanedustaja Riikka Purra pelkää, että rajoitusten purkaminen johtaa vain viruksen leviämisen kiihtymiseen. – Olemme nyt tekemisissä poikkeuksellisen epidemian kanssa.


Perussuomalaisten 1.varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra ei kannata Uudenmaan eristyksen lopettamista, sillä sululla ei ole saavutettu toivottua lopputulosta.

– Ymmärrän asian juridisen ja perusoikeuspuolen, mutta nyt olemme tekemisissä poikkeuksellisen epidemian kanssa. Epidemia ei ole talttunut muutamassa viikossa niin, että rajoituksia voitaisiin alkaa purkaa.

Sairaanhoitopiirit vastustavat sulun purkamista

Purra huomauttaa, että mikäli rajoitukset puretaan, Uudeltamaalta lähtee suuri joukko ihmisiä muualle Suomeen, esimerkiksi mökeilleen.

– Kaikki Uudenmaan ympärillä olevat sairaanhoitopiirit vastustavat sulun purkamista, mikä on ymmärrettävää, sillä niiden kapasiteetti ei kestä suurta sairastuneiden ja hoitoa tarvitsevien joukkoa, Purra sanoo.

Rajoituksia pitäisi lisätä

Purran mukaan rajoituksia pitäisi lisätä.

– Kaikki ihmiset eivät toimi riittävän vastuullisesti. Pääsiäisenä ihmettelin, miten täynnä olivat valtaväylien isojen kauppojen parkkipaikat. Ainakin Uudenmaan sisällä monet käyvät edelleen shoppailemassa, siis muutakin kuin välttämättömyyksiä, kuten ruokaa, Purra sanoo.

Hän korostaa, että mikäli rajoitustoimet olisivat olleet nopeampia ja tiukempia, viruksen tukahduttaminen olisi yksinkertaisempaa.

– Silloin myös exit-vaiheeseen voitaisiin nopeammin siirtyä. Nyt pelkään, että rajoitusten purkaminen johtaa vain viruksen leviämisen kiihtymiseen ja yhteiskunnan aukeamisen merkittävään viivästymiseen.

Ristiriitaisia asiantuntijalausuntoja

Tänä aamuna Purra ihmetteli MTV-kanavan haastattelussa, miten liikkeellä osin ristiriitaista asiantuntijatietoa, esimerkiksi suojaavien kangasmaskien käytöstä.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kehottaa suomalaisia pukemaan kangasmaskin julkisilla paikoilla liikkuessaan. Toisaalta taas sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi Ylen A-studiossa, että ministeriö ei suosittele kansalaisia pitämään kasvosuojaimia.

– Oma uskoni erilaisiin asiantuntijoihin on saanut kolauksen, Purra sanoi.

SUOMEN UUTISET