Pääministeri Sanna Marin tiedotti, että Uudenmaan eristys loppuu. Eristys päättyy jo tämän päivän aikana. Marin sanoi, että Uudenmaan liikkumisrajoitus on edelleen sinänsä tarpeellinen, mutta ei enää välttämätön.

Tilanne on edelleen vakava

Marin kertoi, että hallituksen päätös perustuu pitkälti oikeudelliseen arviointiin. Toisaalta Marin kuitenkin myönsi, että Suomi ei ole vielä epidemian taitekohdassa, joten muita rajoitustoimia on noudatettava. Marin myönsi, että tilanne on edelleen vakava.

Marin kehotti kaikkia suomalaisia välttämään sosiaalisia kontakteja. Hallitus suosittelee vahvasti, että ihmiset edelleen myös välttäisivät ei-tarpeellista vapaa-ajan matkustamista kotimaassa.

Sairaanhoitopiirit vastustivat

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra kertoi aiemmin tänään Suomen Uutisille, että hän ei kannata Uudenmaan eristyksen lopettamista, koska sululla ei ole saavutettu toivottua lopputulosta. Purran mukaan rajoituksia pitäisi lisätä.

Purra myös huomautti, että kaikki Uudenmaan ympärillä olevat sairaanhoitopiirit vastustavat sulun purkamista, mikä on ymmärrettävää, sillä sairaanhoitopiirien kapasiteetti ei kestä suurta sairastuneiden ja hoitoa tarvitsevien joukkoa.

SUOMEN UUTISET