Japanilaisen tutkijaryhmän mukaan korona voi levitä tavanomaisen keskustelun välityksellä, jos keskustelijat ovat riittävän lähellä toisiaan. Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) on suomentanut Japanin yleisradioyhtiö NHK:n esittämän tiededokumentin, jossa asiaa puidaan.

Niikko kuvailee dokumentin sisältöä:

– Japanilaisten tekemässä kokeessa havainnollistetaan kuinka mikroskooppisen pienet pisarat leviävät ilmassa aivastettaessa ja keskusteltaessa aiheuttaen suuren tartuntariskin. Erityisen suuri riski on tiloissa, joissa on suljettu ilmanvaihto, kuten toimistotilat. Tutkijat pystyivät havaitsemaan hiukkasia ilmassa vielä 20 minuuttiä yskäisyn jälkeen.

– Tämän katsottuaan jokainen ymmärtää, miten tärkeää on välttää ihmiskontakteja. Japanilaisten tekemä koe todistaa, kuinka mikroskooppisen pienet pisarat leviävät ilmassa aiheuttaen suuren tartuntariskin.

Niikko painottaa, että viruksen leviäminen on ehkäistävissä ainoastaan tehokkailla eristämistoimilla. Yksi niistä on kasvosuojuksen käyttäminen julkisilla paikoilla.

Japanilainen tutkimus: koronavirus leviää myös ilman välityksellä

Tämän katsottuaan jokainen ymmärtää, miten tärkeää on välttää ihmiskontakteja. Japanilaisten tekemä koe todistaa, kuinka mikroskooppisen pienet pisarat leviävät ilmassa aiheuttaen suuren tartuntariskin.Viruksen leviäminen on ehkäistävissä ainoastaan tehokkailla eristämistoimilla. Yksi niistä on kasvosuojuksen käyttäminen julkisilla paikoilla. (Haluatko tietää mitä Koronasta keskustellaan ja millaista tietoa siitä liikkuu Suomessa ja maailmalla? Lue lisää Facebook koronavirus info- ja keskusteluryhmästä.)

Julkaissut Kansanedustaja Mika Niikko Tiistaina 31. maaliskuuta 2020


SUOMEN UUTISET