Hallitustunnustelija Petteri Orpon mukaan tällä hallituskaudella sotessa pitäisi ottaa enemmän mukaan yksityissektoria julkisten palvelujen tuottamiseen. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on samoilla linjoilla. – Sote on tällä hetkellä sellaisessa kriisissä, että tarvitsemme nyt kaikki keinot, että pääsemme eteenpäin.

Hallituksenmuodostaja Petteri Orpon (kok.) mukaan jatkossa sotessa tullaan ottamaan enemmän yksityisiä yrityksiä mukaan lakisääteisten palvelujen tuottamiseen. Mahdolliset ratkaisuvaihtoehdot ovat kuitenkin vielä auki.

PS ei suhtaudu soteen ideologisesti

Säätytalolla tänään hallitusneuvotteluja kommentoinut perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on samoilla linjoilla.

– Tässä tilanteessa hoitojonojen, hoitovelan, purkamiseen ei taida olla mitään muuta vaihtoehtoa kuin se, että kaikki toimijat otetaan mukaan.

– Perussuomalaiset ei suhtaudu ideologisesti soten toimijoihin. Meillä ei ole mitään pakkoa lisätä julkisen puolen vastuita eikä toisaalta yksityisen puolen valtaa. Sote on tällä hetkellä sellaisessa kriisissä, että me tarvitsemme kaikki keinot, että pääsemme eteenpäin.

Suomen Uutiset