– Yltiöpäiset päästötavoitteet nostavat takuuvarmasti sikamaisen paljon tavallisten suomalaisten asumisen ja liikkumisen hintaa. Siksi ennen vaalipäivää on saatava varmuus siitä, mikä on demareiden, kepun ja kokoomuksen todellinen ilmastopoliittinen linja, sanoo perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

Takinkääntö ilmastopolitiikassa on alkanut

Putkonen vaati perjantaina tuumaustunnilla hallituspuolueilta ja SDP:ltä selvitystä niiden ailahtelevaan ilmastopoliittiseen linjaan.

– SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne oli varsinainen ennustajaukko. Tiedotustilaisuudessa 20. joulukuuta vuonna 2018 Rinne totesi enteellisesti kahdeksan eduskuntapuolueen yhteisistä rajuista päästötavoitteiden kiristämistavoitteista seuraavasti: tällä hetkellä eduskunnan selvä enemmistö on linjausten takana.

– Nyt 22.helmikuuta vuonna 2019 eduskunnan enemmistö ei enää ole linjausten takana. Yhteisrintamasta on livetty, mikäli on uskominen tienvarsimainoksiin ja kiemurtelun määrään vaalipaneeleissa, Putkonen sanoi.

Päästötavoitteiden kiristäminen käy kalliiksi

Putkonen totesi, että suomalaisia ilmastopolitiikan nimissä kurittava yhteisrintama, jota kutsutaan nimellä ”enemmän ja nopeammin”, murenee nopeammin kuin Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kannatus konsanaan.

– Rintamakarkuruus kasvaa sitä mukaa, kun alati kasvavalle joukolle suomalaisia valkenee kahdeksan eduskuntapuolueen yhteisten päästötavoitteiden kiristämistoimien posketon hintalappu. Yltiöpäiset päästötavoitteet nostavat takuuvarmasti sikamaisen paljon tavallisten suomalaisten asumisen ja liikkumisen hintaa. Siinä sivussa ne nostavat sikamaisen paljon suomalaisen teollisuuden kustannuksia. Oi tätä hulluutta.

Äänestäjien kuluttajansuoja on syytä varmistaa

Putkosen mielestä äänestäjien kuluttajansuoja on syytä varmistaa.

– Siksi ennen vaalipäivää on saatava varmuus siitä mikä on demareiden, kepun ja kokoomuksen todellinen ilmastopoliittinen linja. Onko ilmastopoliittinen linja vaaliohjelmien ja kahdeksan eduskuntapuolueen julistuksen mukainen vai onko linja tienvarsimainoksien ja toripuheiden mukainen?

– Posket punaisena ja silmät kiiluen puolueet yhteisesti hehkuttivat, että Suomessa päästötavoitteita on toteutettava enemmän ja nopeammin kuin muissa EU-maissa. Nyt samat posket ovat kumman kalvakkaat. Vaikuttaa, että demareiden, kepun ja kokoomuksen puoluetoimistot ovat hätäpäissään aloittaneet kiireisen urakan perussuomalaisten ilmastopoliittisen ohjelman plagioimiseksi, Putkonen sivalsi.

Putkonen muistutti, että Helsingin Sanomien toimittajan Jukka-Pekka Raesteen mukaan perussuomalaisten olisi saatava yli 100 kansanedustajaa toteuttaakseen omat tavoitteensa.

– Jukka-Pekan vaatimus perussuomalaisten yksinkertaisesta enemmistöstä eduskunnassa näyttää toteutuvan, mikäli suomalaiset äänestävät arvojensa ja gallupkantojensa mukaisesti.

SUOMEN UUTISET