Vaalien lähestyessä Eduskuntatalolla järjestetään mielenilmauksia ja erilaisia tempauksia. Viime viikolla Greenpeacen aktivistit kiipesivät eduskuntarakennuksen pylväisiin ja tänään eduskunnan edessä järjestettiin ilmastolakko ilmastonmuutoksen estämisen puolesta.

– Huutavien aikuisten keskellä seisoi myös lapsia. Koululaisia, joiden olisi pitänyt olla koulussa eikä kailottamassa eduskuntatalon rappusilla, ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.

Miten lintsaaminen liittyy ilmastoon?

Ronkaisen mukaan koululaisia on aiemminkin masinoitu jäämään koulusta pois ilmastonmuutoksen estämisen varjolla.

– Herää kuitenkin kysymys, miten koulusta lintsaaminen liittyy ilmastoon? Eikö nimenomaan olisi parempi, että lapset istuisivat koulunpenkissä kuulemassa ilmastonmuutoksesta ja miten omalla käytöksellään jokainen voi siihen vaikuttaa?

– Iskulauseita huutamalla ei muuteta ilmastoa senkään vertaa, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

”Greenpeace ja muut ituhipit”

Ronkaisen mielestä tempauksia on mahdollista järjestää myös hyvin.

– Lakkoilussa voisi korostaa ilmastovaikutuksia esim. älypuhelinlakolla tai pidättäytymällä etelänmatkoista, joiden vaikutusta ilmakehään pystytään jollain tasolla arvioimaankin. Tänään nähty Lapset edellä –tyyppinen taktiikka kertoo pyrkimyksestä vedota tunteisiin ja niin se tekeekin.

– Kuulkaas Greenpeace ja muutkin ituhipit: tuokaa kantanne esiin mieluummin asia edellä ja jättäkää lapset rauhaan! Ronkainen lataa.

SUOMEN UUTISET