Perussuomalaisten kansanedustajat Mika Raatikainen ja Jari Ronkainen ovat tyytyväisiä, että hallitukselta tuli eilen kaksi esitystä, jotka ovat linjauksiltaan hyvin perussuomalaisia.

Ensimmäisessä puolustusministeriön valmistelemassa lakihankkeessa esitetään luotettavuuteen liittyviä tarkennuksia puolustusvoimien sotilasvirkaan nimitettävältä henkilöltä. Raatikaisen mukaan lain päivitys tulee tarpeeseen muuttuneessa turvallisuustilanteessa.

– Sotilasvirkaan tulee nimittää vain henkilö, jolla ei ole sellaista toisen valtion kansalaisuutta tai muuta ulkomaansidonnaisuutta, joka vaarantaa Suomen turvallisuuden.

Ei riskihenkilöitä sotilasvirkoihin

Ronkaisen mielestä perussuomalaisten linjaus on ollut koko ajan, että estetään ennalta riskihenkilöiden pääsy Puolustusvoimien sotilasvirkoihin.

– Täytyy muistaa, että joidenkin valtioiden kansalaiset ovat kaksoiskansalaisuudestaan huolimatta velvollisia auttamaan kyseisen valtion turvallisuusviranomaisia. Nykytilanteessa tehdään ainoastaan esiturvallisuusselvitys ja se ei ole riittävä. Tämä muutos on tärkeä lisäys keinovalikoimiin.

Ministerin takki kääntyi

Toisessa lakihankkeessa esitetään rajoituksia ulkomaalaisten kiinteistökaupoille kansallisen turvallisuuden perusteella. Helsingin sanomat uutisoi vielä heinäkuussa, että sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) olisi lainsäädännön muutosten sijasta tyytynyt selvittelyihin. Ronkainen on uudesta esityksestä mielissään.

– Airiston Helmen tapaus on saattanut vauhdittaa lainsäädäntötyötä. Hienoa, että Mykkäsen takki kääntyi tässä asiassa ja hallituksen lakiesitys kiinteistökauppojen suitsemiseksi kansallisen turvallisuuden nimissä saadaan käsittelyyn vielä tämän kauden aikana.

PS kritisoinut ulkomaalaisten maakauppoja

Perussuomalaiset ovat kritisoineet ulkomaalaisten maakauppoja ja vaatineet mm. eduskuntavaaliohjelmassaan ulkomaalaisten maanosto-oikeuden rajoittamista. Raatikainen välittääkin terveiset hallituksen perussuomalaiselta näyttävälle politiikalle.

– Hallitus on tervetullut lainaamaan useampiakin kohtia perussuomalaisten ohjelmista.

SUOMEN UUTISET