Hallitus ajautui syyskuussa kiistan kaksoiskansalaisuuslaissa. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) ilmoitti silloin, ettei hän lähdekään viemään eduskuntaan yhdessä puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) kanssa yhdessä kaksoiskansalaisia koskevaa lakihanketta. Nyt Mykkänen on muuttanut mielensä, Yle Uutiset kertoo.


Ylen uutisen mukaan hallitus on päättänyt lähettää eduskunnan käsiteltäväksi lakiesityksen, joka rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen sotilasvirkoihin.

Puolustusministeriön tiedotteen mukaan sotilasvirkaan voitaisiin tulevaisuudessa nimittää ainoastaan sellainen henkilö, jolla ei ole ”sellaista toisen valtion kansalaisuutta tai muuta ulkomaansidonnaisuutta, joka vaarantaa valtion turvallisuutta, yleistä turvallisuutta, maanpuolustusta tai Suomen kansainvälisiä suhteita”.

Totaalikieltoa kaikille kaksoiskansalaisille ei siis esitetä.

Perussuomalaiset luopuisivat kaksoiskansalaisuudesta kokonaan

Perussuomalaiset ovat esittäneet koko ongelman kerralla ratkaisevaa muutosta Suomen kansalaisuuspolitiikkaan.

– Perussuomalaisten mukaan henkilön olisi jatkossa luovuttava aiemmasta kansalaisuudestaan kun hän saa Suomen kansalaisuuden, puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi syyskuun lopussa Työmiehen tuumaustunnilla, Suomen Uutiset kertoi.

Sanoman presidentinvaalitentissä Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari oli ainoa ehdokas, joka halusi rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä sotilasvirkoihin, Suomen Uutiset kertoi tammikuussa.

Suomen Uutiset