Verkkouutiset kertoi eilen, että Helsingin kaupungille on jätetty tontinvaraushakemus suurmoskeijan rakentamista varten – vain kolme päivää vaalien jälkeen.

– Näin kuntalaisena ja kesäkuusta alkaen kaupunginvaltuutettuna tulee kaupunkilaisten puolesta hiukan harmittava tunne, perussuomalaisten valtuutettu Mari Rantanen kirjoittaa blogissaan.

– Vaalit käytiin kahden pormestariehdokkaan välillä, joista toinen sanoi ponnekkaasti ei hankkeelle, mutta unohdettiin kertoa neljästä muusta apulaispormestarista sekä siitä, että kaupunginvaltuuston voimasuhteilla on tässäkin asiassa merkitystä.

Kallis ja epämääräinen hanke

Rantanen muistuttaa, että hanketta eniten kannattavilla vihreillä, vasemmistoliitolla, demareilla ja feministipuolueella on enemmistö Helsingin valtuustossa.

– Toinen asia, joka on hyvä huomioida, että juuri nyt veronmaksajat osallistuvat tähän hankkeeseen. Jokainen työtunti, joka tähän kaupungilla käytetään, on veronmaksajien varoilla maksettavaa. Työtunteja kuluu runsaasti, sillä lausuntopyynnöt ja niiden analysointi, neuvottelut ja tapaamiset sekä lopullinen päätösehdotus eivät synny kovin edullisesti.

– En kykene ymmärtämään, miksi tämän hankkeen kanssa edetään, ottaen huomioon taustahenkilöiden ja yhdistysten rahaepäselvyydet sekä nyt puheissa oleva raha Bahrainista ja sen lähivaltioista. Edes koko säätiötä ei ole edes rekisteröity, jolla hanketta olisi ylipäänsä tarkoitus operoida, Rantanen ihmettelee.

Lopettava ajoissa

Rantasen mielestä tässä tulee varmasti kaupunkilaisille ”vedättämisen maku”.

– Nyt olisi oleellista selvittää, kuka tai mitkä tahot ovat olleet junailemassa aikataulutusta ja edistämässä hanketta Helsingin kaupungin taholta. Ja lopettaa tämän hankkeen vieminen eteenpäin ennen kuin on liian myöhäistä.

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto tiedotti eilen (12.4.), että Suomen Muslimiliitto ry, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry ja Suomen Musliminaiset ry ovat jättäneet perustettavan säätiön lukuun Helsingin kaupungille hakemuksen tontin varaamiseksi moskeija- ja monitoimikeskushanketta varten.

Myöhemmin virasto korjasi tiedotettaan ja totesi, ettei tontinvaraushakemus ole uusi vaan se on tehty kaupungille jo vuonna 2015.

Artikkeliin on lisätty Helsingin kaupungin kiinteistöviraston korjaus hakemuksen jättöajankohdasta 13.4.2017 klo 12.49.

SUOMEN UUTISET