Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen on käynnistänyt aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä koskien Helsinkiin kaavailtua suurmoskeijaa.

Aloitteessa vaaditaan Helsingin kaupunginvaltuustoa määräämään neuvoa-antava kunnallinen kansanäänestys, mikäli suurmoskeijahanke etenee kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

Epäselvyyksiä moskeijan rahoituksessa

Suurmoskeijahanke on edennyt tontinvaraushakemusvaiheeseen Helsingin kaupungissa. Hanke on herättänyt laajasti vastustusta kaupunkilaisten keskuudessa.

Epäselvyyksiä on myös moskeijan rahoituksessa, joka hankkeen kannattajien mukaan olisi tulossa pääosin Bahrainista ja Saudi-Arabiasta.

– Bahrainin ja Saudi-Arabian yhteiskuntien järjestelmät ja islamin suuntaus eivät sovellu länsimaiseen demokratiakäsitykseen eikä tasa-arvoon. Mikäli ulkomainen rahoitus hyväksytään, on suuri riski Suomeen soveltumattomien oppien ja toiminnan leviämisestä, kuntalaisaloitteessa todetaan.

Ei pidä luovuttaa tonttia

Rantasen mielestä helsinkiläisille olisi annettava mahdollisuus lausua suoralla neuvoa-antavalla kansanäänestyksellä, haluavatko he kaupunkiinsa moskeijan vai ei.

– Mielestämme kaupungin ei pidä luovuttaa tonttia käytettäväksi tällaiseen tarkoitukseen, sillä moskeija ei ole yleishyödyllinen
hanke. Helsinkiin kyllä tarvitaan uusia rakennuksia, mutta aivan toisentyyppisiin tarkoituksiin, Rantanen huomauttaa.

Helsinkiläisten saatava vaikuttaa

Mikäli kunnallista kansanäänestystä vaatii neljä prosenttia 15 vuotta täyttäneistä kunnan asukkaista, on valtuuston otettava viipymättä aloite käsittelyyn ja päätettävä kansanäänestyksen toimittamisesta.

– Helsinkiläiset ovat laajasti keskustelleet hankkeesta ja helsinkiläisille on annettava mahdollisuus lausua suoralla neuvoa-antavalla kansanäänestyksellä, haluavatko he kaupunkiinsa moskeijan vai ei.

Suurmoskeijan rakentamisella olisi myös suuri symbolinen vaikutus.

Aloite on allekirjoitettavissa täällä.

SUOMEN UUTISET