– Maahanmuutto kehitysmaista ei lisää Helsingin elinvoimaa tai vetovoimaa vaan heikentää turvallisuutta, vaikeuttaa entisestään asuntotilannetta ja kuormittaa kaupungin taloutta sekä sosiaali- ja terveyspalveluja, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) haaveista maahanmuuton lisäämiseksi.

Ghettoutuminen jo nyt ongelma

Helsingin pormestari Vapaavuori vaatii 14.8. julkaistussa Talouselämä-lehden haastattelussa paljon lisää maahanmuuttajia pääkaupunkiin. Perusteluksi vaatimukselle Vapaavuori esittää sen, että Helsingissä maahanmuuttajia tai ”kansainvälisyyttä” on vähemmän kuin esimerkiksi Tukholmassa, joihin Helsinkiä on pormestarin mielestä ”luontevaa verrata”.

– On yleisessä tiedossa, millaisia vakavia kielteisiä seurauksia kehitysmaista saapuneilla maahanmuuttajille on ollut Tukholman ja monien muiden eurooppalaisten kaupunkien turvallisuudelle ja taloudelle. Vaikka Suomessa määrät ovat historiallisista syistä johtuen pienempiä, maahanmuuttajaväestön syrjäytyminen ja ghettoutuminen sekä tästä seuraava asuinalueiden ja koulujen eriytymiskehitys ovat jo vuosia olleet Helsingin polttavimpia ongelmia, Halla-aho muistuttaa.

– Kehitysmaista humanitaarisin perustein tulleiden ihmisten kotoutumisaste on Suomessa yhtä heikko kuin kaikkialla muuallakin Länsi-Euroopassa. Tutkimusten mukaan suurin osa ei vuosikymmentenkään aikana saavuta suomalaista tulotasoa, ja merkittävä osa on koko elämänsä ajan tuista riippuvainen.

Vapaavuori haluaa sekä maahanmuuttoa että valtion tukea

Halla-aho huomauttaa, että maahanmuutto kehitysmaista ei lisää Helsingin elinvoimaa tai vetovoimaa vaan heikentää turvallisuutta, vaikeuttaa entisestään asuntotilannetta ja kuormittaa kaupungin taloutta sekä sosiaali- ja terveyspalveluja.

– Kuvaavaa onkin, että pormestari Vapaavuori vaatii samaan hengenvetoon lisää maahanmuuttoa ja lisää valtion tukea maahanmuuttajien kotouttamiseen.

– Pormestari Vapaavuori vastusti näyttävästi suurmoskeijahanketta pormestarikampanjassaan ja markkinoi näin itseään vaihtoehtona moskeijamyönteisille vihreille. Haitallisen maahanmuuton puolestapuhujana Vapaavuori näyttää jälleen löytäneen yhteisen sävelen vihreiden ja vasemmiston kanssa, Halla-aho toteaa.

Helsingin oltava turvallinen kaupunki työssäkäyville ihmisille

Perussuomalaiset ovat hyvin huolissaan Helsingin ja muiden suurkaupunkien väestökehityksestä ja sen kielteisistä seurauksista kaupunkilaisille.

– Helsingin tulee mielestämme noudattaa sellaista väestö-, asunto- ja sosiaalipolitiikkaa, joka ei houkuttele kaupungin kannalta kielteistä muuttoliikettä. Helsingin on oltava turvallinen kaupunki, jossa tavallisilla työssäkäyvillä ihmisillä on varaa asua ja jossa lapset voidaan turvallisin mielin lähettää lähikouluunsa, Halla-aho painottaa.

SUOMEN UUTISET