Perussuomalaisten kansanedustaja, farmaseutti Minna Reijonen on huolissaan Suomen yliopistollisten sairaaloiden säilymisestä yliopistollisina sote-uudistuksen myötä ja teki asiasta eduskunnassa kirjallisen kysymyksen ministerin vastattavaksi. Reijonen pitää yliopistollisuuden säilymistä sairaaloissa tärkeänä kilpailukyvyn ja tutkimuksenkin takia.

Sote-uudistusta innokkaasti ajava hallitus näyttää unohtaneen varmistaa valtion taholta sen, että yliopistollisten sairaaloiden yliopistollisuus turvataan.

– Yliopistollisen sairaalan yliopistollisuutta ei voida jatkossa pitää itsestäänselvyytenä. Yliopistollisuus säilyy, kun rahoitus ja samalla yhteistyö yliopiston kanssa turvataan. Valtion asema on tässä merkittävä, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Sairaaloissa ollaan huolissaan

Reijonen on toiminut pitkään Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallituksen varapuheenjohtajana ja tiedostaa huolen yliopistollisuuden säilymisestä.

– Yliopistollisissa sairaaloissa on oltu huolissaan yliopistollisuuden säilyttämisestä. Sote-uudistuksen yhteydessä tulisi huomioida tämä tärkeä asia, Reijonen kommentoi.

Reijonen teki eduskunnassa kirjallisen kysymyksen asiasta vastaavalle ministerille, jossa kysyy, kuinka aiotaan varmistaa yliopistollisten sairaaloiden säilyminen yliopistollisina. Reijonen pitää yliopistollisuuden säilymistä sairaaloissa erittäin tärkeänä kilpailukyvyn ja tutkimuksenkin takia.

– Hallitus suunnittelee sote-uudistusta. Missä näkyy, että yliopistollisten sairaaloiden toiminnan ja yhteistyön turvaaminen yliopistojen kanssa olisi valtion taholta huomioitu? kysyy Reijonen.

Ratkaisuilla on suuri merkitys vuosikymmenien päähän.

Suomen Uutiset