Eduskunnassa käytiin eilen keskustelu ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa. Hallituspuolueilta tuli vahvana yhteinen viesti siitä, että kaikki ääriliikkeet ja poliittinen väkivalta ovat yksiselitteisesti tuomittavia.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaista ihmetytti oppositiopuolueiden ryhmäpuheenvuorot, joissa hyökättiin perussuomalaisten kimppuun.

– Pajatson tyhjensi RKP:n Eva Biaudet, joka aiheen vierestä jaaritellessaan teki huomion, että perussuomalaiset ovat hallituksessa ja vaikuttamassa Suomen maahanmuuttopolitiikkaan. Ensimmäisessä (suomenkielisessä) asialauseessaan hän otti esiin Nuivan vaalimanifestin ja kertoi sen vaikuttaneen Suomen lainsäädäntöön ja retoriikkaan, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Biaudet myös tarinoi, kuinka historiaa peilinä käyttäen he tuomitsevat äärioikeiston ja rasismilla flirttailevat yksittäiset poliitikot. Biaudet voisi kuitenkin suunnata historian peiliään omaan pesäänsä ja tuomita selväsanaisesti RKP:n vuosikymmenet jatkuneen rasisti Axel Olof Freudanthalin nimeä kantavan mitalin jakamisen.

”Feld-Ranta kiukutteli”

Ronkaisessa ihmetystä herätti myös Maarit Feldt-Rannan (sd.) ”kiukuttelu”, kuinka perussuomalaiset eivät edellytä kuntavaaliehdokkailtaan rasismin vastaista sitoutumista.

– Tähän perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vastasi erinomaisesti, että ehdokkaat ovat jo sitoutuneet arvokkaaseen käytökseen, mikä sisältää myös ei-rasistisen käyttäytymisen.

– Perussuomalaisten sitoumus voidaankin nähdä jopa laajempana kuin mitä muissa puolueissa edellytetään. Ainakaan meidän ei tulisi sortua perussuomalaisen Leena Merenkin puheenvuorossaan viittaaman Åbo Akademin professori Alf Rehnin kaltaisiin alatyylisiin ulostuloihin, Ronkainen toteaa.

”Tuomioja heräsi ikiroudasta”

Ronkaisen mukaan vihreiden Heli Järvinen ”luisteli vaarallisilla jäillä” todetessaan SVL:n jäsenen surmanneen nuoren miehen Rautatieasemalla, vaikka tutkinta on yhä kesken ja kuolemaan johtaneet tapahtumat hämärän peitossa.

– Itse odotan oikeudenkäynnin tuloksia ennen tuomioiden julistamista, mutta mielenkiinnolla seuraan, koituuko Järvisen kommentista jatkotoimenpiteitä mikäli asiat eivät menneetkään kuten hän keskustelun tuoksinassa maalaili, Ronkainen sanoo.

– Viimeisenä muttei vähäisimpänä, vanha sotaratsu, demarien Erkki Tuomioja heräsi ikiroudasta ja hyökkäsi väkevästi perussuomalaisia kohtaan. Puheenvuorossaan hän toi esiin, nimeltä mainitsematta, Olli Immosen tapauksen. Immonen oli tietämättään esiintynyt valokuvassa SVL:n jäsenien kanssa ja on sen useaan otteeseen tuonut julkikin.

– Nyt kuitenkin SDP:n entisestä pääministeristä ja puhemiehestä, Paavo Lipposesta on paljastunut, että hän poseerasi samassa valokuvassa silloisen demarien Oulun kunnallisvaaliehdokkaan kanssa, jota etsitään pitkään jatkuneesta ja erittäin vakavasta oman lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Olisiko vastaavasti demarien aika irtisanoutua insestistä ja pedofiliasta, vai jatkaneeko Erkki syyshorrostaan? Ronkainen kysyy.

SUOMEN UUTISET