Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoittaa blogissaan alkuviikon mielenosoituksista, joissa vastustettiin kielteisten päätösten saaneiden turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia.

”Onko kirkon linja todellakin tämä?”

Ronkainen ihmettelee erityisesti oppositiojohtajien Ville Niinistön (vihr.) ja Anna-Maja Henrikssonin (r.) ”tarinoita sosiaalisessa mediassa”, jossa nämä kirjoittivat palautettavista lapsista ja raskaana olevasta naisesta.

– Metsälän vastaanottokeskuksella todistettiin varsin erikoista näytelmää, kun punaisella shokkivärillä hiuksensa värjännyt Oulunkylän pastori Marjaana Toiviainen asettui raivopäänä poliisiauton eteen. On käsittämätöntä, että virkasuhteessa toimiva henkilö estää toista viranomaista toteuttamasta lakisääteistä tehtäväänsä. Onko kirkon linja todellakin tämä? Ronkainen kysyy.

– Mielestäni tällainen pappi olisi syytä erottaa välittömästi!

Vihreät kehottavat rikkomaan lakia

Ronkainen listaa alkuviikon hulinointia: Pasilan poliisitalon edessä poliisi joutui käyttämään kaasua, kun mielenosoittajat estivät poliisiautojen kulkemisen. Helsinki-Vantaan lentoasemalle oli kerääntynyt joukkio vaatimaan pakkopalautuksista luopumista. Tiistaina joukko mielenosoittajia ”tunkeutui” sisäministeriöön, josta poliisi joutui saattelemaan heidät pois.

– Turvapaikanhakijat ja heidän ylisuvaitsevat kätyrinsä rasittavat aiheettomasti poliisiresursseja, joita hallitus on kyllä lisännyt, mutta joita sisäministeriö on korvamerkinnyt lähinnä vihapuheen suitsemiseen. Aivan kuin nettikirjoitukset muodostaisivat suurimman uhan yhteiskunnallemme. Mielestäni poliisin alueellinen johto olisi pystynyt päättämään itse, mihin lisäresurssia tarvitaan.

– Ville Niinistö kumppaneineen asettuivat siis vastustamaan Suomen lakien ja asetusten mukaisia päätöksiä. Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto kehotti jopa rikkomaan lakia puolustellessaan kansalaistottelemattomuutta. Mikäli perussuomalaiset toimisivat näin, olisi päivänselvää, että kaikenlaiset valtiosääntöoikeuden professorit ja päivystävät dosentit olisivat naama punaisina selittämässä perustuslaista ja vallan kolmijaosta, Ronkainen huomauttaa.

Poliiseja haukutaan fasisteiksi ja rasisteiksi

Ronkainen sanoo, että perussuomalaiset kyllä kestävät arvostelun ja lataavat samalla mitalla takaisin.

– Puheenjohtaja Timo Soini sanoi toissapäiväisessä vaalitentissä laittamattomasti: ”Eihän tämä niin voi mennä, että jos saat kielteisen päätöksen, menet kuukaudeksi istumaan Senaatintorille ja sitten saat myönteisen päätöksen”. Tätä punavihervasemmisto kuitenkin ajaa oikeusvaltioperiaatteista huolimatta, kuten professori Timo Vihavaisen tämänaamuisesta erinomaisesta kirjoituksesta selviää.

– Sillä välin kaiken tämän keskellä ylikuormitetut poliisimiehet ja -naiset toteuttavat Suomen lakia ja toimeenpanevat oikeuden päätöksiä. Tästä palkkana he saavat kuulla olevansa hallituksen kätyreitä, fasisteja ja rasisteja. Mihin Suomi on oikeusvaltiona suistumassa? Ronkainen ihmettelee.

SUOMEN UUTISET