Iltalehti kertoi torstaina yksinhuoltajaäidin ikävästä tilanteesta. Hän oli saanut potkut töistään sairaan lapsensa hoitamisen vuoksi. Kansanedustaja Arja Juvonen etsisi tapoja, jolla voitaisiin tukea läheisiä sairaustapauksissa. Hän kysyy tiedotteessaan, elämmekö todellakin sellaisessa Suomessa, että vain lainsäädäntöä tiukentamalla työntekijä voi saada työstään vapaata sairaan läheisen hoitamiseksi?

Arja Juvosen (ps.) kirjoitus ohessa:

”Iltalehti uutisoi tänään yksinhuoltajaäidistä, joka oli irtisanottu työstään sairaan ja vaikeasti vammaisen lapsen hoitamisen vuoksi (IL: Yksinhuoltaja Maarit sai potkut). Äiti oli jäänyt sairauslomalle työstään, koska hänen vaikeasti vammainen ja sairas lapsensa oli joutunut teho-osastolle hoidettavaksi. Hyvin surullista kuultavaa, mutta myös niin todellista suomalaisilla työpaikoilla. Vaikka laki mahdollistaa työnantajalle vapaan myöntämisen, se ei välttämättä onnistu.

Nykyinen työsopimuslaki mahdollistaa työntekijän tilapäisen poissaolon töistä pakottavista perhesyistä esimerkiksi sairauden takia. Kun kyseessä on poissaolo erityistä pidempiaikaista läheisen hoitoa varten, niin työnantajan on pyrittävä järjestämään mahdollisuus poissaoloon töistä. Laki mahdollistaa vapaaseen, mutta ei kuitenkaan velvoita työnantajaa sellaista antamaan. Vapaa on myös palkatonta.

On erittäin tärkeää, että tästä asiasta ryhdytään nyt käymään keskustelua. Tarvitsemme joko lainsäädäntöön muutoksen, jolla selkeytetään vallitsevaa tilannetta tai inhimillisten pelisääntöjen ja sopimuksien läpikäymistä työpaikoilla. Olen tehnyt asiasta taannoin kirjallisen kysymyksen ministerille, mutta myös lakialoitteen, jossa esitetään työnantajalle velvollisuutta antaa vapaata esimerkiksi työntekijän saattohoidossa tai omaishoidossa olevan läheisen hoitovapaan ajaksi. Ennen kuin jätän lakialoitteen eduskunnassa, haluaisin kuitenkin kuulla työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen ja Omaishoitajaliiton kantoja tähän asiaan. Elämmekö todellakin sellaisessa Suomessa, että vain lainsäädännöllä työntekijä voi saada työstään vapaata sairaan läheisen hoitamiseksi?

Meillä tehdään työpaikoilla tasa-arvosuunnitelmia ja henkilöstökäsikirjoja. Työpaikoilla tulisi linjata myös siitä, miten näissä arvaamattomissa ja äkillisessä tapauksissa toimitaan, joissa työntekijän läheinen sairastuu – usein jopa vakavasti, joutuen saattohoitoon tai omaishoitoon.

Voiko työntekijä jäädä hoitamaan sairasta läheistään ilman, että hänet irtisanotaan?

Ja kyllä sitäkin on syytä pohtia, missä vaiheessa valtio tulee näissä tapauksissa vastaan. Pienelle yritykselle työntekijän pitkällinen poissaolo voi koitua erittäin haasteelliseksi toteuttaa. Tämän asian pohdinta ja ratkaiseminen kuuluisi mielestäni juuri nyt myös pääministeri Juha Sipilän ja valtiovarainministeri Petteri Orpon pohdittavaksi. Onhan hallitus ajanut tällä kaudella esimerkiksi omaishoidon kärkihanketta, jolla ihmisiä kannustetaan ryhtymään omaishoitajiksi, mutta ollut myös ajamassa suuria muutoksia työelämän piiriin.”

SUOMEN UUTISET