Perussuomalaisten EU-vaalikiertue päättyi tänään Helsingin Narinkkatorille. Päätöspuheessaan Riikka Purra summasi, miksi SDP on koko vaalien ajan pelotellut äänestäjiä niin kovasti: SDP ja vasemmisto pelkäävät tilannetta, jossa niitä ei enää tarvita enemmistön muodostamiseen. ”Ymmärrän, että tämä häiritsee”, Purra kuittasi.

Otteita puheesta:

– Nyt on tilanne se, että näissä vaaleissa Euroopan parlamentin rakenteeseen on mahdollista saada vähän lisää järkeä eli vähän muunkinlaisia puolueita. Ja kuulkaa, tämäkös se kovasti tuntuu kismittävän tässäkin maassa erityisesti sosialidemokraatteja, jotka paneelista toiseen päivästä toiseen pelottelevat väärillä puolueilla, Purra moitti.

– Perussuomalaiset kuuluu ECR-ryhmään. Ei siellä ole mitään mörköjä. Emme me jaa näiden puolueiden kanssa sisäpoliittisia linjoja. Me teemme yhteistyötä Euroopan parlamentissa ja näin ne muutkin ryhmät tekee. Myös ne sosialistit, joiden omaan ryhmään kuuluu sekä putinisteja että hyvin monella muulla tavalla asioihin suhtautuvia. Ja tätä vasemmistossa ja vihreissä pelätään. Ajatelkaa, jos parlamenttiin löydetään yhteistyömekanismeja keskustaoikeiston sisälle, jolloin sosialisteja ei tarvita. Ymmärrän, että tämä häiritsee.

– Se mitä olen yrittänyt paneelista toiseen näiltä kollegoiltani kysyä, on tämä: Pitäisikö teidän miettiä, miksi Euroopassa äänestetään maahanmuuttokriittisiä puolueita? Siksi, että kansalaiset ovat kyllästyneitä vääränlaiseen maahanmuuttopolitiikkaan, jonka tuloksia he todistavat näissä maissa – Saksa, Ranska, meidän länsinaapurimme, Ruotsi. Siksi kansalaiset äänestävät näitä puolueita. Ei siksi, että ranskalaiset ovat yhtäkkiä radikalisoituneet tai heidän päässään on naksahtanut, vaan siksi, että he haluavat muutosta. Ja tämä on asia, joka tuntuu monelle muulle puolueelle täällä olevan aivan kummallista. Ja päivästä toiseen hämmästellään, että miten, miten se kansa nyt voi olla niin väärää mieltä.

Videotallenne Purran päätöspuheesta (9 min 44 sek):

SUOMEN UUTISET