Kansanedustaja Kaj Turusen eilinen loikkaus sinisistä kokoomukseen on herättänyt hallituksen sisällä eripuraa. Tätä edeltänyt Harry ”Hjallis” Harkimon siirtyminen itsenäiseksi edustajaksi ei helpota hallituksen tilannetta, sillä hallituksen enemmistö on vain muutamasta äänestä kiinni. Pääministeri Juha Sipilä onkin aloittanut pienten oppositiopuolueiden kosiskelut, jotta sote- ja maakuntauudistukselle saadaan enemmistö. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri pitää toimintaa härskinä kaupankäyntinä.

– Nyt runnotaan ja käydään kauppaa. Periaatteita myydään suuntaan ja toiseen, että uudistukset saadaan läpi. Koska huono sote- ja maakuntapaketti on vastatuulessa, alkaa kansanedustajien ostaminen, Meri toteaa.

”Koska huono sote- ja maakuntapaketti on vastatuulessa, alkaa kansanedustajien ostaminen.”

Meri arvioi, että pääministeri lupaa puolueille jotain vastineeksi siitä, että he tukevat uudistuksia. Hän pitää hyvin ongelmallisena sitä, että näin suuri uudistus syntyisi lopulta poliittisen kaupankäynnin tuloksena.

– Kyseessä on Suomen historian suurin uudistus, jossa ovat kyseessä jokaisen suomalaisen sosiaali-ja terveyspalvelut. Perustuslaillisia ongelmia on edelleen muun muassa yhdenvertaisuuden toteuttamisessa, rahoituksessa ja aikatauluissa, Meri huomauttaa.

Meri ihmettelee myös sinisen tulevaisuuden puheenjohtajan, ministeri Sampo Terhon kommentteja hallituksen sisäisestä luottamuksesta. Terho kommentoi tiistain A-studiossa tunteikkaasti, kuinka pettynyt on siihen, että ilman ennakkovaroitusta kokoomuksen edustajat ja Kaj Turunen olivat loikan juonineet.

”Ministeri Terhon valitus näyttää lähinnä surkuhupaisalta”

– Saanen muistuttaa ministeri Terhoa viime kesän puoluekokouksen tapahtumista. Vielä Halla-ahon valinnan jälkeen Terho twiittasi, että nyt jatketaan yhdessä eteenpäin, kunnes he ilman mitään ennakkovaroitusta lampsivat ulos ryhmästä. Nyt valitus näyttää lähinnä surkuhupaisalta, Meri kommentoi.

SUOMEN UUTISET