

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Sivistysvaliokunnan perussuomalaiset: Kouluissa tulee huolehtia suomalaisten tapojen, arvojen ja kulttuurin ylläpitämisestä ja edistämisestä
Sivistysvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet jättivät viime perjantaina eriävän mielipiteen valiokunnan lausuntoon ensi vuoden talousarviosta sekä julkisen talouden suunnitelmasta.
– Vaikka työllisyystoimien valmistelu on täysin kesken, työllisyysasteen oletettu nousu on hallitusohjelmassa tulopohjan keskeisin yksittäinen elementti. Jos työllisyys ei kehity toivotulla tavalla, on menojakin arvioitava uudelleen, muistuttaa perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Juuso.
Oppivelvollisuuden laajentamisesta ei riittävää tietoa
Hallitus on varaamassa oppivelvollisuusiän korottamiseen sekä maksuttoman toisen asteen koulutuksen toteuttamiseen yhteensä 194 miljoonaa euroa vuosille 2021-23, vaikka uudistuksesta ja sen toteuttamistavoista ei ole tässä vaiheessa saatavilla tarkempaa tietoa. Perussuomalaisten mielestä koulutustarjonnassa tulisi ottaa lähtökohdaksi koko työuran mittainen oppiminen – ei kallis ja tehoton oppivelvollisuusiän nostaminen.
– Oppivelvollisuusiän nostaminen 18 vuoteen ei itsessään takaa toisen asteen tutkinnon suorittamista loppuun asti. Oppivelvollisuusiän nostamisen sijaan tulisi varmistaa riittävät resurssit perusopetukseen, jotta kaikilla perusopetuksen päättäneillä olisi tarvittavat valmiudet siirtyä toisen asteen koulutukseen, kansanedustaja Sanna Antikainen toteaa.
Kouluhyvinvointi kaiken A ja O
Perussuomalaiset muistuttavat, että oppilaiden ja opettajien työskentely-ympäristön terveellisyyteen, henkilökunnan jaksamiseen ja ryhmäkokojen kohtuullisuuteen on panostettava kaikilla tasoilla. Valtion tulisikin hyödyntää kaikki mahdolliset keinot mm. koulukiusaamisen kitkemiseksi.
– Lisäresursseina tulisi nähdä matalan kynnyksen tuki, vuorovaikutuksen ja tunneoppimisen mallintaminen sekä vertaisoppiminen. Tunnetaidot opitaan alakouluikäisinä vuorovaikutuksessa. Pelkästään psykologien tai kuraattoreiden määrän lisääminen ei tarjoa matalan kynnyksen arkista apua heille, joilla tarve on suurin, pohtii kansanedustaja Ari Koponen.
Perussuomalaiset edellyttävät, että kouluissa tulee huolehtia suomalaisten tapojen, arvojen ja kulttuurin ylläpitämisestä ja edistämisestä. Lisäksi perussuomalaisten valiokuntaryhmä esittää toisen kotimaisen kielen säilyttämistä jatkossakin vapaaehtoisena aineena ylioppilaskirjoituksissa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oppivelvollisuus Ari Koponen oppilaat Kaisa Juuso Opettajat Koulukiusaaminen Sanna Antikainen perussuomalaiset työllisyys koulutus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Panostuksia peruskoulutukseen, ei pakkoruotsia ylioppilaskirjoituksiin

”Open ilmasto-opas” on uusi Pirkkalan moniste – valjastaa ala-asteikäiset ilmastopolitiikan välikappaleiksi

Kouluilla kehnot mahdollisuudet estää tyttöjen ympärileikkauksia

Peruskouluihin pitää palauttaa rajat ja vaatimustaso – Purra: OAJ:n puheet eivät pureudu todellisiin ongelmiin

Slunga-Poutsalo: Eikö ministeri puutukaan erityisopetuksen ongelmiin?

Monikulttuurisessa koulussa huono suomi tarttuu suomalaislapsiinkin

Koululaisten osaamistaso laskee – Purra: On syytä palata joissakin asioissa taaksepäin

Punavihreä hallitus laajentaa oppivelvollisuutta kalliilla ja toimimattomalla uudistuksella- ei ratkaise asiantuntijoiden mukaan ongelmia

Hallituksen kallis ja tehoton suurhanke etenee – Purra: Tavoite hyvä, keinot väärät
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää