Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo otti kantaa koko Suomen asuttuna pitämisestä koskevaan keskusteluun. Taloustutkimuksen heinäkuussa tekemästä selvityksestä kävi ilmi, että neljä viidesosaa suomalaisista kannattaa sitä, että koko maa on pidettävä asuttuna. Maanantain Tuumaustunnilla puhunut Slunga-Poutsalo oudoksui keskustan keskittämistoimia.

– Kyselyyn vastanneista neljä viidestä suomalaisesta haluaisi pitää koko maan asuttuna. Keskustelusta unohtui se, että kaikista eniten keskittämisestä kärsivissä kunnissa kuntien poliittinen kartta on ollut vinoutunut jo vuosikymmeniä, Slunga-Poutsalo aloitti.

– Käytännössä vallalla on ollut yksipuoluejärjestelmä, joka on taannut yhden puolueen ehdottoman enemmistön päätöksentekoelimissä. Mitään ei ole siis tehty koko maan asuttuna pitämisen puolesta vaan päinvastoin, maakuntien keskuskaupunkeihin on keskitetty palveluita voimalla ja eläminen keskusten ulkopuolella on tehty hankalaksi.

https://www.facebook.com/perussuomalaiset/videos/681248612255581/


Slunga-Poutsalo totesi, että ministeri Petteri Orpon budjettiesityksen sivulauseista on huomattavissa, että liikkumisen, lämmittämisen ja sähkönkäytön kulut tulevat jälleen nousemaan eli edesauttamaan maaseudun autioitumista.

– Nähtäväksi jää, onko pääministeripuolue jälleen tukemassa näitä esityksiä.

– Onneksi kuitenkin näissäkin pienissä kunnissa ps-valtuutetut pyrkivät tekemään parhaansa konsensuksen rikkomiseksi.

Katso koko Tuumaustunti Youtubesta:

SUOMEN UUTISET