– Lomarahojen leikkaus kohtelee työntekijöitä tasapuolisesti. Ja jos saadaan myöhemmin verohelpotuksia, se luo kotimaista kysyntää ja hyödyntää kaikkia, totesi kätilö Raakel Shapcott äskettäin Ilta-Sanomille. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo toivoo, että SAK:ssa ja SDP:ssä pysähtyttäisiin näiden sanojen äärelle.

– Tällaista kätilöviisautta soisin nyt niin SDP:lle kuin SAK:llekin, Slunga-Poutsalo toteaa tiedotteessaan.

Slunga-Poutsalo yhtyy Shapcottin ihmettelyyn siitä, miksi ammattiliitot pullikoivat lomarahojen leikkauksia vastaan, vaikka ne saavat laajaa kannatusta. Hän moittii myös SDP:tä neliraajajarrutuksesta.

– Vain SAK yhdessä SDP:n kanssa vastustivat ja vastustavat lomarahojen leikkauksia.

– Koko viime vaalikausi menetettiin toimintakyvyttömän hallituksen vuoksi. Vaalikautta on yleisesti arvioitu erääksi Suomen historian huonoimmaksi. SDP jarrutti tuolloin välttämättömiä uudistuksia ja esti Suomen tulevaisuuden kannalta elintärkeiden muutosten etenemisen. Ja jälleen kerran puolue yrittää neliraajajarrutusta.

”Suomessa ei nyt ole kerta kaikkiaan varaa tällaisiin poliittisiin näytelmiin, joita SAK ja SDP yhdessä harjoittavat”

Puoluesihteeri muistuttaa, että SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on uhannut hallitusta EU-tuomioistuimella.

– Suomessa ei nyt ole kerta kaikkiaan varaa tällaisiin poliittisiin näytelmiin, joita SAK ja SDP yhdessä harjoittavat. Viime viikkojen tapahtumat ovat avanneet monien kansalaisten silmät. On ilmiselvää, että pakkolakiesitykset tilasi SAK, eikä kukaan muu.

Slunga-Poutsalon mukaan SAK voisi halutessaan perua ”pakkolakitilauksensa” hallitukselta. Hänen mukaansa SAK voisi perua pakkolait lopettamalla jarrumiehenä toimimisen ja tekemällä sopimuksen, johon kaikki muut osapuolet ovat ilmoittaneet valmiutensa.

-On enemmän kuin toivottavaa, että SAK lopettaa puoluepolitikoinnin ja palaa juurilleen ajamaan jäsentensä etuja – ennen kaikkia pienipalkkaisten naisten, puoluesihteeri Slunga-Poutsalo kehottaa.

SUOMEN UUTISET