SMP-veteraani Mikko Vainio on kuollut. Poismenosta kertoi lauantaina hänen tyttärensä, kansanedustaja Anne Louhelainen.

Vainion kansanedustajatoveri, eduskunnan varapuhemiehenä toiminut Anssi Joutsenlahti muistelee kirjoituksessaan poismennyttä Vainiota:

”Sotiemme veteraani Mikko Vainio sai elää pitkän ja sisällöllisesti elämäntäyteisen rikkaan elämän. Hän näki ja koki sekä SMP:n että PS:n laskut ja nousut ja puolueen pääsyn kolme kertaa hallitukseen asti puolustamaan vähäväkisten maamiestemme ja -naistemme aseman parantamista.

Hän oli eduskunnassa jo 1970-75 jolloin Kekkonen hajoitti eduskunnankin, mutta hajoitusvaaleissakin SMP sai samat 18 kansanedustajaa, jonka seurauksena muutettiin puoluetukilakia, jotta saatiin tarvittava määrä viemään kansalta äänioikeuden ja presidentti valittiin poikkeuslailla. Mikko seisoi ryhdikkäästi perustuslain mukaisesti kansan äänioikeuden käyttämisen kannalla.

Neljä vuotta sitten lokakuussa saimme eduskunnasta käydä onnittelemassa 90-vuotta täyttänyttä Mikkoa. Viimeksi näimme kesäkuun Jyväskylän puoluekokouksessa. SMP:n eduskuntaryhmässä olimme yht´aikaa vuodet 1983-87. Ja edellisessä eduskunnassa sain olla yhdessä Mikon tyttären Annen kanssa.

Mikko oli yli puoluerajojen pidetty hyväntahtoinen kansanedustaja lempinimeltään osuvasti Mikko Vilkastus!

Kiitos ja kunnioitus hänen mittavasta elämäntyöstään!!”

SUOMEN UUTISET

Tagit