Maamme talous on kuralla. Yhdenkään vakavasti hallitukseen pyrkivän puheenjohtajan ei pidä antaa löysiä vaalilupauksia. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sortui tähän esittämällä tieverkostomme korjausvelan hoitamista viiden sentin polttoaineveron korotuksella, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Soini muistuttaa, että Suomen tieverkosto on rapautunut kahden edellisen vaalikauden hallitusten välipitämättömyyden seurauksena.

– Teiden ylläpidon sijasta rahat tärvättiin maailmanparantamiseen ja euron tukipiikkiin.

Polttoaineveroa laskettava

Sipilä esittää polttoaineveron korottamista 5 sentillä litralta. Tankilla se merkitsisi bensan hintaan noin 6,8 sentin korotusta litralle, kun mukaan lasketaan 24 prosentin alv ja bensiinin huoltovarmuusmaksu.

– Keskusta on jälleen kurittamassa Kehä III:n ulkopuolella asuvia suomalaisia. Eniten Sipilän ideasta kärsisivät työttömät ja vähävaraiset sekä jokainen työssään autoa tarvitseva duunarista maatalousyrittäjään. Maalta pakottaminen jatkuu. Kansalaisten jokapäiväiset kustannukset nousevat. Esimerkiksi ruokakaupan kuljetuskustannusten nousu maksatetaan kansalaisilla kaupan kassalla.

– Teollisuuden kuljetuskustannusten nousua ei kovassa kansainvälisessä kilpailussa ei voida siirtää tuotteiden hintoihin vaan ne rapauttavat kilpailukykymme. Liikennepolttoaineveromme ilman huoltovarmuusmaksuakin on noin kaksinkertainen EU:n minimitasoon nähden. Kotitalouksien lämmityspolttoaineverot ovat jopa 12-kertaiset EU:n minitasoon verrattuna! Kaikkia polttoaineveroja tulisi laskea, jotta kotitalouksien ostovoimaa voidaan parantaa ja teollisuuden kilpailukykyä kohentaa, Soini sanoo.

Rahoitus Kevan sijoituskassasta

Soinin mielestä ”keskustan, SDP:n ja kokoomuksen ohjastamien hallitusten tieverkkoon kohdistuneet laiminlyönnit” voidaan rahoittaa esimerkiksi Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) sijoituskassasta.

– Molemmat hyötyisivät. Valtio saisi edullisen rahoituksen ja Keva pitkäaikaisen varman tuoton, Soini ehdottaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit