Turussa maanantaina puhunut Timo Soini (ps.) haastoi Alexander Stubbia ja Juha Sipilää kertomaan, onko heillä ryhtiä autoveron poistoon.

– Löytyykö kokoomukselta ja kepulta ryhtiä tehdä perussuomalaisten kanssa valtion budjetin todellinen rakenneuudistus ja ohjata rahoitusta suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja elämisen laadun parantamiseksi, Soini kysyi.

Mistä valtiolle vastaavat tulot?

Autoveron verokertymän menetystä ei Soinin mukaan tulisi rahoittaa bensaveron korotuksin tai muillakaan maksukorotuksilla. Perussuomalaiset hakisivat vastaavat kululeikkaukset muualta:

– Autoveron poistaminen ja bensaveron alennukset ovat rahoitettavissa maailmanparannukseen varattujen valtion budjettirahoituksen leikkauksista ja lopettamalla muiden EU-maiden jäsenmaksujenkompensaatiot. Vaaditaan EU- jäsenmaksun puolittamista, koska Suomen äänivaltakin puolitetaan. Tulevalla vaalikaudella ei tehdä enää yhtään tuulivoiman syöttötariffisopimusta ja muutenkin kannattamattomien energiamuotojen budjettirahoitusta karsitaan, Soini totesi.

Hän kertoi myös, että perussuomalaisten kehitysapumallilla valtio saisi aikaan huomattavia säästöjä, joista osa voitaisiin kohdentaa myös autoveron poistoon.

Piikki demareille

Soini torjui myös Antti Rinteen (sd.) ehdotuksen terveyden- ja vanhustenhuollon leikkaamisesta autoveron poistamisen rahoittamiseksi.

– Sdp on aina leikkaamassa kansalaisten sosiaaliturvasta, terveyden ja vanhusten huollosta, jos esitetään duunarien elämänlaatua parantavia esityksiä, Soini muistutti.

Hän piikitteli Rinteen johtamien demareiden elävän pysähtyneisyyden aikaa, ja peräänkuulutti uudenlaisen ajattelua talouden vauhdittamiseksi.