Kristittyjä vainotaan osassa maailmaa niin räikeästi, että tilanne lähestyy YK:n kansainvälistä määritelmää kansanmurhasta, Suomen Kuvalehti uutisoi. Lehden mukaan aiheesta kirjoitetaan vähän.

Suomen Kuvalehti yllätti perjantaina 12. heinäkuuta poikkeuksellisen tasapuolisella jutullaan, jossa todetaan että maailman vainotuin ihmisryhmä ovat kristityt – eivät esimerkiksi muslimit, naiset tai seksuaalivähemmistöt, joiden asiaa Suomen Kuvalehti muun valtamedian tapaan pitää jatkuvaasti esillä.

– Syrjinnän vakavuus ja voimakkuus vaihtelevat suuresti eri alueilla, kristityt ovat joka tapauksessa maailman vainotuin ihmisryhmä. Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt uskoo, että kristittyjen vainoista on länsimaissa vaiettu poliittisen korrektiuden nimissä.

Kuvalehden siteeraama Hunt epäilee, että vainoista on ollut kiusallista puhua länsimaiden entisille siirtomaille, ja että poliittisen hienotunteisuuden takia länsimaat ovat unohtaneet vainotut kristityt, jotka usein ovat myös maapallon köyhimpiä ihmisiä.

Raportti suosittaa kristittyjen syrjinnän määrittelyä ”kristofobiaksi”

Krisatittyjen vaino nousi maailmanlaajuisesti yli uutiskynnyksen, kun Huntin tilaama selvitys aiheesta julkkaistiin heinäkuun alkupuolella. Raportin laati anglikaanipiispa Philip Mounstephenin työryhmä.

Kuvalehden mukaan Hunt yhtyy raportin suositukseen, että Britannian hallituksen tulisi olla valmis rankaisemaan maita, joissa vainotaan kristittyjä. Raportin mukaan kristittyjen syrjintä tulisi määritellä ”kristofobiaksi” islamofobian ja antisemitismin tapaan. Raportti toivoo Britannian pyytävän YK:n turvallisuusneuvostolta päätöslauselmaa, jossa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan hallituksia kehotetaan suojelemaan kristittyjä ja muita vainottuja vähemmistöjä.

Suomen Kuvalehden mukaan kristittyjä vainotaan eniten Pohjois-Koreassa, Afganistanissa ja Somaliassa. Esimerkiksi Afganistanissa muslimista kristityksi kääntynyttä painostetaan palaamaan islamiin. Jos henkilö ei toimi näin, hänet saatetaan pahoinpidellä, sulkea psykiatriseen sairaalaan tai jopa tappaa.

Vaihtoehtomedia on pitänyt kristittyjen vainoa esillä

Suomen Kuvalehti on oikeassa todetessaan, että kristittyjen vainosta maailmalla on kirjoitettu lehdissä vähän. Suomessa hereillä ovat kuitenkin olleet konservatiiviset mediat kuten Oikea Media ja TV7:n Konservatiiviset Uutiset.

Oikea Media on kirjoittanut aiheesta muun muassa otsikoilla:

Kristittyjen vainoaminen jo lähellä kansanmurhaa (2.7.2019)

Paavi ei välitä kristittyjen vainoista islamilaisissa maissa (14.2.2019)

Myös Suomen Uutiset kirjoitti paavin kommenteista Lähi-idän kristittyjen kansanmurhaan (25.6.2018).