Saksalainen ekonomisti, tunnettu eurokriitikko Hans-Werner Sinn vieraili äskettäin Suomessa. Hän varoittaa siitä, että euroalue on kehittymässä kohti tulonsiirtounionia. Ranska ja Italia ajavat EU:ta tähän suuntaan.

Sinn on huolissaan kehityksestä. EU etenee epädemokraattiseen suuntaan. Ekonomisti olisi periaatteessa EU:n ja euronkin kannalla, mutta molemmat on saatu pahasti sekaisin. EU:n johtajiksi on valikoitunut toisen luokan poliitikkoja.

Britannian EU-ero Brexit johtuu Sinnin mukaan erityisesti maahanmuuttokriisistä, Brysselin vallan kasvusta ja byrokratiasta, EU-eliitin röyhkeydestä sekä euroalueen ja EU:n taloudellisista kriiseistä. Sinn totesi, että euro on ”katastrofi”. Työttömyysluvut ovat korkeita julkiset velat suuria ja edelleen kasvussa, talouspolitiikan sääntöjä rikotaan jatkuvasti. No-bailout-sääntöä on rikottu, maiden väliset kilpailukykyerot ovat kasvussa.

Sinn suositteli velkasaneerausta Kreikalle. Italia ja Portugali ovat vaarassa ajautua kriisiin. Hänen mukaansa olisi myös luotava mahdollisuus eurosta eroamiseen.

Ohessa tilaisuuden videotallenteet. Kokonaiskesto on noin kaksi tuntia.

Tilaisuutta isännöinyt kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen alustaa, seuraavaksi puheenvuoron saa Hans-Werner Sinn (osa 1):

Hans-Werner Sinn (osa 2):

Hans-Werner Sinn (osa 3):

Hans-Werner Sinn (osa 4):

SUOMEN UUTISET

Tagit