Ilta-Sanomat uutisoi Ben Zyskowiczin (kok.) pahoittaneen mielensä demarikansanedustajien twiiteistä. Tarja Filatov (sd.) ja Maarit Feldt-Ranta (sd.) olivat katsoneet tarpeelliseksi purkaa turhautumistaan vitsein, joilla rynnistettiin kauas hyvän maun tuolle puolen. Filatov ja Feldt-Ranta yhdistivät twiitissään tuoreen hallituspohjan toisen maailmansodan aikaisiin SS-miehiin. Vitsiniekat tulivat tuskin ajatelleeksi sitä, että monet kokoomuskansanedustaja Zyskowiczin sukulaisista saivat surmansa toisen maailmansodan keskitysleireillä.

– Täysin typerää, täysin mautonta ja täydellistä harkintakyvyn puutetta osoittavia twiittejä. Ilmeisesti ne oli tarkoitettu hyviksi vitseiksi, mutta minua ei ainakaan naurata yhtään, Zyskowicz totesi Ilta-Sanomille.

Tarja Filatovin erikoinen huumorintaju on herättänyt hämmästystä ennenkin. Suomen Uutiset kertoi taannoisessa uutisessaan Filatovin nauraneen remakasti Ylen Islam-illassa homojen tappamiselle. Ohjelmassa vieraillut imaami oli todennut, että homoseksuaalisuus on kielletty, ja että siitä seuraa shariassa kuolemanrangaistus. Ohjelmaan keskustelijana osallistunut silloinen työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Filatov ei nähtävästi pitänyt asiaa kummoisenakaan pulmana, koska hän puhkesi nauramaan asiaa käsiteltäessä.

SUOMEN UUTISET