Antti Lindtman ja SDP julkaisivat sunnuntaina kuuden kohdan listan Oulun tapaukseen liittyvistä toimenpide-ehdotuksistaan.

– Mukana oli kuukausi sitten lakivaliokunnassa tekemäni ehdotus. Pidän härskinä, että SDP toi esitykseni julkisuuteen omanaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio.

Omi Tavion esityksen lakivaliokunnasta

Tavio esitti lakivaliokunnalle joulukuussa nykyisen raiskauskriminalisoinnin muuttamista uuden käsittelyssä olevan lain yhteydessä niin, että alle 13-vuotiaaseen lapseen kohdistunut sukupuoliyhteyden sisältänyt hyväksikäyttö tuomitaan tunnusmerkistön täyttyessä törkeänä lapsenraiskauksena.

– Olin myös laatinut ehdotuksessani rikoslakiin uuden pykälämuotoilun.

Valiokunnan keskustelut salassapidettäviä

Asian käsittely on yhä kesken ja valiokunnan kokousten keskustelut ovat salassapidettäviä.

– Ehdotukseni on muutosesitys lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia käsittelevän hallituksen esityksen uuteen kriminalisointiin (HE 212/2018). Lakivaliokunta voi hyväksymällä muutosesitykseni tehdä sen lainmuutoksen, minkä SDP nyt esitti omanaan.

Taustalla 10-vuotiaan raiskaus

Tavio ei tuonut tarkoituksella ehdotustaan julkisuuteen, koska hän toivoi puolueiden saavuttavan tärkeästä asiasta yksimielisyyden ilman julkista politikointia.

– Ehdotukseni taustalla on julkisuudessa aiemmin ollut 10-vuotiaaseen kohdistunut raiskaus, jota ei tuomittu raiskauksena. Ehdotuksessani vastaava tapaus tuomittaisiin jatkossa törkeänä lapsenraiskauksena, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET