Suomen Uutiset kirjoitti eilen komiikan puolelle lipsahtaneesta tapauksesta, jossa rajuna ay-jyränä tunnettu Tehy-pomo Millariikka Rytkönen poseerasi SDP-kansanedustaja Ilmari Nurmisen vaalimainoksessa. Vain joitain kuukausia aikaisemmin Rytkönen oli messunnut, etteivät hoitajat unohda koskaan SDP-vetoisen hallituksen tekemisiä. Kun poliitikko törttöilee, some luonnollisesti kuittailee. Tänään Rytkönen väittää eilistä palauteryöppyä maalittamiseksi.

Rytkönen kirjoittaa tänään:

– Yhden puolueen taholta melkoinen maalitusepisodi käynnissä perjantaista alkaen. Tyyli tarkoituksella päällekäyvää ja pelottavaa. Aggressiivista, ahdistavaa. Asioista saa olla erimieltä, mutta käytös, jonka tarkoitus on hiljentää tai aiheuttaa pelkoa, ei ole ok.

Huuda, niin metsä vastaa

Ja niin somemetsä jälleen vastaa niinkuin sinne huudetaan. Vaikka Rytkönen on estänyt oman kirjoituksensa kommentoinnin, on aiheesta muualla käynnissä laaja keskustelu. Yksityishenkilöt kirjoittavat:

”Millariikka nyt menee peilin eteen katsomaan syyllistä. Kuinka kehtaa edustaa puoluetta, joka aktiivisesti oli estämässä hoitajien lakko-oikeutta. Tämän lisäksi kannattivat pakkorokotusta, joka oli jo havaittu toimimattomaksi keinoksi.”

– ”Sarjassamme päivän uhrautuminen: 1. käy raivokas työtaistelu hallitusta vastaan hoitajien palkkojen polkemisesta 2. Hehkuta pääministeripuoluetta, joka juuri polki palkkoja 3. Saa kritiikkiä 4. Uhriudu ja koe tilanne aggressiivisena ja ahdistava”

”Olisin kommentoinut tähän twiittiiin, että Tehyn jäsenenä ei ole Ok, että ”puolueettoman ei-poliittisen” ammattiliiton pj juoksee SDP-vaalikiertueella, mutta Rytkönen estänyt kommentoinnin muilta kuin valitsemiltaan tyypeiltä.”

”Luo hyvin avoimen keskustelun kun laittaa yhden puolueen maalittamisen jälkeen kommenttinsa lukkoon. Sinua on huomautettu usean yksityishenkilön toimesta, joilla eri puoluekanta. Huomautus johtui kaksinaamaisuudestasi. Tehy käsissäsi on vitsi. Sinä ehkä unohdat, hoitajat eivät.”

Nimimerkki Rivien välistä kirjoittaa: ”Ihmettelen, miten nopeasti parisataa tuhatta euroa vuodessa tienaava ja paljon valtaa omaava ammattiliiton pomo kaivaa uhrikortin käteensä, kun puheeksi otetaan ay-liikkeen poliittiset sidonnaisuudet. Nähnyt lähinnä asiallista kritiikkiä.”

Syytti aiemmin Suomen Uutisia maalittamisesta

Rytkönen on ennenkin lyönyt tiskiin maalituskortin. Noin vuosi sitten hän syytti Suomen Uutisia maalittamisesta. Rytkönen kirjoitti taannoin Tehy-lehdessä:

”Käsiparit. Kädet. Mehulasinvaihtajat. Porot. Rakkaalla kollegalla on monta nimeä. Kun kerromme, että toivoisimme koulutustamme ja osaamistamme arvostavaa puhetta ja kielikuvia, saamme osaksemme naureskelua, ivaa ja jopa maalitusta poliittiselta puolueelta.

Twiittasin aluevaalitenttien yhteydessä Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran vaativan lisää käsiä sote-alalle ja totesin, että ”kokonainen hoitaja hoitaa taatusti paremmin. Miksi meistä korkeasti koulutetuista ammattilaisista on niin hemmetin vaikeaa puhua muina kuin käsinä ja käsipareina?” Tätä seurasi puolueen lehden päätoimittajan masinoima maalitus eli yritys vaientaa.”

Suomen Uutisten kyseinen juttu on luettavissa täältä.

Ja Suomen Uutisten päätoimittajan Rytköstä koskeva twiitti täällä:

Itse kukin päätelköön, onko kyseessä masinoitu maalittaminen ja vaientaminen – vai tavanomainen poliittinen toimitustyö.

Ja jos kipakoiden kolumnien kirjoittaminen tulkitaan maalitukseksi, niin miten mahtaa Rytkösen itsensä silloin käydä?

SUOMEN UUTISET