On alhaista, että Tehy on käynnistänyt valheellisen kampanjan lietsoakseen jäseniään hallitusta vastaan, sanoo perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

Terveyden ja sosiaalihuoltoalan ammattijärjestö Tehy järjestää mielenosoituksen ensi viikolla Helsingissä. Tehyn tiedotteen mukaan ammattijärjestö tekee kaikkensa estääkseen maan hallituksen ”naisvaltaista sote-alaa uhkaavat suunnitelmat”.

Palkatonta sairauspoissaolopäivää ei tule

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen arvostelee ammattijärjestöä vääristelevän tiedon levittämisestä.

– Tehy väittää kirkkain silmin, että hallitus on muka muuttamassa ensimmäisen sairauspoissaolopäivän palkattomaksi. Tehyn väite antaa asiasta perustavanlaatuisesti väärän kuvan. Hallitusohjelman kirjaus on selvä: ”Sairausajan palkkaa muutetaan siten, että ensimmäinen sairauspoissaolopäivä on omavastuupäivä, ellei työehto- tai työsopimuksessa ole toisin sovittu.”

– Käytännössä tämä tarkoittaa, että nykykäytäntö säilyy ja esimerkiksi sairaanhoitajilla ja lastentarhan työntekijöillä on ensimmäinen sairauspoissaolopäivä jatkossakin palkallinen. Sama pätee 90 prosenttiin eri alojen työntekijöistä. Toisin kuin Tehy valheellisesti myöskin väittää, työntekijän oikeuteen jäädä hoitamaan sairasta lasta kotona ei myöskään tule muutoksia, Putkonen oikaisee.

Johdon uskottavuus koetuksella

Putkosen mielestä arvostettuna pidetyn ammattiliiton johdon ei pitäisi häikäilemättömästi levittää virheellisiä väitteitä omalle jäsenistölleen ja suomalaisille.

– Puheenjohtaja Millariikka Rytkösen uskottavuus tulee saamaan jäsenistön keskuudessa vakavan kolhun, kun jäsenistölle valkenee, että koko maailma hallituksen kaatotalkoiden ympärillä on rakennettu valheille ja juonittelulle.

– Tehyn työehtosopimuksessa lukee mustaa valkoisella, että sairausajan palkka maksetaan ensimmäisestä päivästä alkaen. Hallitus ei ole puuttumassa sopimusvapauteen eikä Tehyn sopimuksen sisältöön, Putkonen painottaa.

SUOMEN UUTISET