Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen otti lämpöä, kun kuuli puheenjohtaja Riikka Purran peräänkuuluttavan Ylen vaalipaneelissa ”lisää käsiä sotesektorille”. Tämä on omituista, sillä Tehyn omassa logossa on kuvattuna nimenomaan auttavat kädet. Kivahdusta selittänee Rytkösen vahva SDP-tausta. Demarille on luonnollisesti vaikeaa hyväksyä mitään, mitä kuulee kilpailevan leirin edustajan suusta, oli kannanotto sitten eduksi hoitoalalle tai ei.

Tämänkertainen tapauksemnme lähti liikkeelle Ylen torstain vaalipaneelista, jossa puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) otti kantaa sen puolesta, että ”sotesektorille tarvitaan lisää käsiä”.

Paneelia seurannut Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen hajoili sanavalinnasta, ja avautui Twitterissä:

”Riikka Purra vaatii lisää käsiä sote-alalle. Kokonainen hoitaja hoitaa taatusti paremmin. Miksi meistä korkeasti koulutetuista ammattilaisista on niin hemmetin vaikeaa puhua muina kuin käsinä ja käsipareina?”

Rytkösen kiukuttelu vaikutti kummalliselta, sillä lisäkäsistä, auttavista käsistä ja kaikenlaisista muunkinlaisista käsistä puhuminen on täysin normaalia suomalaista yleiskieltä.

Toiseksi, Tehyn omassa 1985 suunnitellussa logossa on nimenomaan kuvattu auttavat kädet.

Tehyn graafisessa ohjeessa lukee näin: ”Vuonna 1985 Tehy otti käyttöön järjestötunnuksen, joka on taiteilija Tuija Kuparisen suunnittelema Auttavat kädet -merkki. Sen aihe kuvastaa tehyläisten työtä potilaiden kanssa ja hyväksi.”

Asian havaitsi perussuomalaisten Tommi O. Pälve. Huomio otettiin sosiaalisessa mediassa asiaankuuluvalla huvittuneisuudella.

Rytkönen tietenkin syytti perussuomalaisia maalittamisesta ja niin päin pois.

Kenen asialla liittopomot oikein ovat?

Tehy-pjn kiehahdus selittynee sillä, että hän on pitkän linjan SDP-aktiivi, ja mukana useammissa vaaleissa SDP:n listoilla.

Purra nosti Tehypomon saivartelun esiin tänään Tuumaustunnilla (kohdassa 15 min 25 sek):

”Kun puhutaan sotesta, on syytä huomioida vasemmistopuolueiden voimakas alan ay-liittoihin. Ja toisinpäin. Voi hyvällä oikeutuksella kysyä, ajavatko kaikki liitot todella vain työntekijöidensä ja alansa asiaa, vaiko yksinkertaisesti tiettyä puoluepolitiikkaa. Vastausta voi miettiä esimerkiksi lukemalla mitä Tehyn puheenjohtaja twiittasi siitä, kun perussuomalaisten puheenjohtaja voimakkaasti puolusti hoitajia kolmen suurimman puolueen Ylen vaalipaneelissa.”

SUOMEN UUTISET