Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini luonnehtii Kreikan vaalitulosta ja vasemmistopuolue Syrizan suurvoittoa Euroopan tukipakettipolitiikan konkurssiksi.

– Ihmisten täytyy olla todella petettyjä, jätettyjä ja epätoivoisia, kun he ovat lähteneet äänestämään äärivasemmistoa. EU:n valtiovarainministerit kokoontuvat maanantaina – siellä on totista porukkaa Brysselissä, Soini kuvaa.

Jos velkoja lähdetään Syrizan voiton jälkeen leikkaamaan, seuraavana jonossa velkaleikkauksia vaatimassa ovat muut kriisimaat: Irlanti, Portugali, Espanja ja Kypros.

Soini ehdotti velkasaneerausta jo 2010.

– Silloin maksajina olisivat olleet sijoittajat – ranskalaiset ja saksalaiset pankit. Jos leikkauksiin mennään nyt, suomalainen ja eurooppalainen veronmaksaja maksavat viulut, Soini luonnehtii.

Soinin mukaan euro ei ole taloudellinen vaan poliittinen valuutta. Saksan ja Kreikan on mahdotonta olla samassa valuutassa.

Kreikka ei yksin pysty tekemään leikkauksia. Jos maa jättää velkansa maksamatta, se menee konkurssiin. Jos muut maat suostuvat velkojen leikkauksiin tai korkojen laina-aikojen pidentämiseen, Suomi häviää kaiken. Jutta Urpilaisen (sd.) neuvottelema tuottojenvaihtosopimus ei siinä tilanteessa päde.

– Kun Antti Rinne tuli Sdp:n puheenjohtajaksi, hän vaati velkojen leikkauksia. Nyt valtiovarainministerinä hän vastustaa leikkauksia, Soini nauraa.

Paavo Arhinmäki (vas.) taas juhlii parhaillaan Ateenan yössä – mies, joka on itse hyväksynyt pankkien ja sijoittajien vastuiden siirtämisen eurooppalaiselle veronmaksajalle. Siellä hän juhlii omia tekosiaan.

Jos Syriza ei saa tuloksia aikaan, puolue alkaa hajota sisältäpäin. Jos Syriza taas saa tahtonsa läpi ja helpotuksia Kreikan velkoihin, muut velkamaat seuraavat kintereillä.

– Nyt suomalaisesta veronmaksajasta otetaan verimittaa oikein kunnolla.