Marinin hallitus toi eduskunnan tietoon maanantain täysistunnossa hallitusohjelmansa. Hallitusohjelma on sama kuin Rinteen hallituksella. Odotetusti oppositiopuolueet arvostelivat ohjelmaa ja keskustelu kävi vilkkaana.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen tylytti hallitusta osin kyseenalaisista maailmanennätyksistä. Turtiaisella on itsellään maailmanennätys maastavedosta.

– Luulin eduskuntaan päästyäni, että maailmanennätykset ovat osaltani tässä elämässä tehty. Ei ollut. Kuulun nyt eduskuntaan, joka on leiponut jo tukun maailmanennätyksiä ennen kuin keväällä alkanut ensimmäinen vuosi ehti kulua loppuun.

Haavisto kuin purukumi tukassa

Turtiainen arvosteli myös vihreiden hallituskumppaneita ulkoministeri Pekka Haaviston toimista al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin liittyen.

– Lisäksi vasemmistohallituksen kakkua koristaa salaisilla ihmisten siirtoyrityksillä ryvettynyt ulkoministeri, jonka erottaminen kipuileville hallituspuolueille tuntuu olevan vaikeampi rasti kuin purkan irrottaminen tukasta.

Rinne naispaikalla varapuhemieheksi

Turtiainen ei säästellyt puheessaan entistä pääministeri Antti Rinnettä tai nykyistä kuntaministeri Sirpa Paateroa.

– Vappusatasella pääministeriksi noussut herra joutui eroamaan luottamuspulan vuoksi, mutta ei ehtinyt kansalaiset henkeä vetämään, kun sama herra toimi jo hallitustunnustelijana ja sieltä pomppasi superpallon lailla naispaikalle varapuhemieheksi.

– Ministeri eroaa luottamuspulan vuoksi jääden samalta istumalta sairaslomalle, mutta noin viikkoa myöhemmin hymyilee kukkakimppu kädessä ottamassa vastaan uutta ministerisalkkua, Turtiainen puhuu viitaten Paateron Posti-kohun jälkeiseen salkkuralliin.

Työttömien maahanmuuttajien voitto

Turtiaisen mukaan suurimmat voittajat hallitusohjelmassa ovat työttömät ulkomaalaiset suurperheet.

– Edellisen kerran kun tätä samaista hallitusohjelmaa täällä esiteltiin, kerroin puheessani hallitusohjelman suurimpia voittajia olevan työssä käymättömät ulkomaalaiset suurperheelliset, joiden vastikkeettomat tulonsiirrot nousevat.

Lisäksi hän mainitsi, että jos samanlainen show jatkuu, voittajaksi voidaan lukea myös popcorn-kauppiaat.

– Hallituspuolueiden älyttömien veivauksien johdosta nyt edellä mainittujen hallitusohjelman voittajiin voitaneen lisätä popcorn-kauppiaat. Herää kysymys, haluaako suomalainen työmies ja suomen kansa näin kallista viihdettä? Turtiainen kysyy.

SUOMEN UUTISET