Uuden Suomen vastaava päätoimittaja Markku Huusko oudoksuu blogissaan Mikael Brunilan viikonloppuna pitämää poliittista mielenosoituspuhetta, jossa sätittiin viranomaisia.

Peli Poikki -mielenosoituksessa puhunut Brunila kertasi ensin Espanjassa 1930-luvulla käydyn sisällissodan teemoja ja hyökkäsi sitten Suomen istuvaa hallitusta vastaan. Seuraavaksi olivat vuorossa viranomaiset.

– Miltä näyttäisi antirasistinen yhteisymmärrys, jonka turvin uskaltaisimme yhdessä sanoa siirtolaisia etsivälle rasistiselle poliisille ja viranomaisille, että ”ei, tästä te ette kulje”?, Brunilan puheessa kysyttiin. Brunila uskoi, että kaikki torilla olleet olivat etsimässä vastausta näihin kysymyksiin.

Tämä osuus särähti Huuskon korvaan.

– Särähti pahasti. Esimerkiksi minä en ollut tekemässä puoluepolitiikkaa tai tekemässä ylityöllistettyjen maahanmuuttoviranomaisten ja poliisin työtä tyhjäksi. Enkä varmasti nimittelemässä suomalaista poliisia rasistiseksi, Huusko kirjoittaa.

– Olin vastustamassa rasismia ja sitä, että epäisänmaallinen natsiliike SVL on saanut riehua Suomessa niinkin vapaasti kuin on, Huusko selventää.

Positiivisiakin puheita pidettiin

Tyylirikosta huolimatta Huusko pitää Peli poikki -tilaisuutta upeana osoituksena siitä, että suomalaiset ovat valmiita lähtemään liikkeelle sankoin joukoin hyvän asian puolesta, kun tarve on.

Huusko antaa erityistä tunnustusta Etnon pääsihteeri Peter Kariukille.

– Etenkin etnisten suhteiden parissa työskentelevän Kariukin puheesta jäi mieleen juuri se eteenpäin katsova positiivinen asenne, jota lähdin Senaatintorille etsimään, Huusko kirjoittaa.

Tilaisuuden päätöskin miellytti.

– Tilaisuuden lopetus Finlandia-hymniin oli järjestäjiltä mykistävän tyylikäs valinta. Siihen tiivistyi osallistava, ei pois sulkeva isänmaallisuus.

Jälkipyykkiä motiiveista

Myös sunnuntain Ilta-Sanomat esitti kysymyksen siitä, ketä vastaan mieltä oikein osoitettiin? Lehti julkaisi mielenosoituksessa näkyvästi esillä olleen banderollin, jossa nyrkki murskaa SVL-liikkeen lisäksi myös Suomen Poliisin, Suomen Sisun ja Suomen valtion tunnukset.

SUOMEN UUTISET

Tagit