Parhaillaan TV1:llä esitettävä Valkoinen raivo -dokumenttielokuva on myötävaikuttanut lakialoitteen syntymiseen. Perussuomalaisten kansanedustaja Tiina Elovaara jätti maaliskuussa lakialoitteen, jossa esitettiin koulukiusaamista koskevaa lisäystä perusopetuslakiin. 

Sen sijaan, että koulukiusaaminen kärjistyisi tilanteeseen, jossa kiusatun on vaihdettava koulua, tavoitteena on muuttaa lakia siten, että jatkossa kiusaaja olisi ensisijainen koulunvaihtaja.

Elovaara taustoitti aloitettaan vetoamalla muun muassa elokuvaohjaaja Arto Halosen viimeisimpään, koulukiusaamisen ja koulusurmien yhteyttä käsittelevään dokumenttielokuvaan Valkoinen raivo.

– Pidän Tiina Elovaaran lakialoitetta tärkeänä avauksena. Ilman konkreettisia tekoja ei synny muutoksia, ei myöskään koulukiusaamisen tukahduttamisessa. Konkretia lisää vastuuta ja se mahdollistaa myös tehokkaammat välineet asioihin puuttumiseen ja koulukiusaamisen synnyttämän väkivallan kumuloitumisen ennaltaehkäisemiseen. Toivon, että Tiinan rohkea avaus on ensimmäinen askel siihen, että koulukiusaaminen myös kriminalisoitaisiin rikoslaissa, Halonen kommentoi lakialoitetta maaliskuussa.

Aloitteen on allekirjoittanut jo noin 80 kansanedustajaa.

Katso dokumentti Yle Areenasta >

SUOMEN UUTISET