Kansanedustaja Tiina Elovaara (ps.) on yksi Huominen ilman pelkoa -lakialoitteen allekirjoittajista. Aloite pyrkii löytämään lainsäädännön kautta keinot puuttua tehokkaasti järjestäytyneeseen väkivaltaiseen toimintaan.

– Päättäjien on taattava yleinen turvallisuus ja yhteiskuntarauha. Lainmuutos voisi antaa viranomaisille välineitä estää Asema-aukion kaltaiset tapahtumat, Elovaara toteaa.

Elovaarasta lainmuutos selkeyttää olemassa olevaa lainsäädäntöä. Toisekseen se ei heikennä sananvapautta, eikä yhdistymisen tai kokoontumisen vapautta. Esimerkiksi asiallisesti käytävä yhteiskuntakritiikki, maahanmuuttokriittinen keskustelu ja uskontojen väliset opilliset dialogit ovat mahdollisia jatkossakin.

– Emme pysty pelkällä lainsäädännöllä kokonaan poistamaan rasismia tai syrjintää. Siihen tarvitsemme kohtaamista ja välittämistä oikeaan aikaan, ettei ääriajattelu vie ihmisestä voittoa. Varsinkin syystä tai toisesta ongelmiin ajautuneet nuoret miehet ovat riskiryhmää, Tiina Elovaara sanoo.

– Lakialoitteen tarkoituksena ei ole rajoittaa maahanmuutosta ja sen seurauksista käytävää kriittistä keskustelua tai puuttua lailliseen poliittiseen vaikuttamiseen, Elovaara painottaa.

Lakialoitteen tarkoitus on antaa välineitä viranomaisille torjua yhteiskuntaamme ja kansalaisiimme kohdistuvia uhkia. Aiemmin Tiina Elovaara on laatinut koulukiusaamisen estämiseen liittyvän lakialoitteen.

– Koulusurmat ja niiden suunnittelu on yksi muoto tässä väkivaltaan ajautuvassa ajattelussa ja toiminnassa.

SUOMEN UUTISET