Äärivasemmiston mellakointi on Saksassa tuttu näky kaduilla, kun rähinöitsijät löytävät sille jonkin tekosyyn: suurvaltojen kokouksen, äärioikeiston marssin tai demokraattisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen tilaisuuden. Frankfurtin kirjamessuilla kovat otteet siirtyivät kaduilta sisätiloihin, kun militantti suvaitsevaisto häiriköi oikeistolaisen Antaios-kustantamon keskustelutilaisuutta.

Poliisi joutui lauantai-iltana menemään vasemmistolaisten ja oikeistolaisten ryhmien väliin, kun oikeiston keskustelutilaisuutta häiriköimään tulleet yrittivät estää keskustelutilaisuuden kovaäänisellä mylvinnällä, Hessenin yleisradioyhtiön verkkosivusto kertoo.

Tilaisuudessa oli tarkoitus keskustella kirjasta, joka käsittelee juuri sitä ongelmaa, joka tuli jälleen kerran näkyväksi sivistymättömän älämölön muodossa. Antaios-kustantamon julkaisema uutuusteos Mit Linken leben pohtii sitä, miten vasemmiston kanssa voi elää ja keskustella nykypäivän Saksassa.

Mekkala yltyi, kun itävaltalainen identitaarisen liikkeen aktivistit Martin Sellner ja Mario Müller tulivat lavalle. ”Koko Frankfurt vihaa AfD:tä”, vasemmistolaiset huusivat. ”Jokainen vihaa Antifaa”, heille huudettiin takaisin.

Noin 40 minuuttia kestäneen protestoinnin jälkeen poliisi saattoi vasemmistolaiset ulos.

– Myönnetään, meidän olisi pitänyt mieluummin varata Mit Linken leben -kirjan esittelylle oma halli. Ensi kerralla tiedämme varautua, Antaios-kustantamo twiittasi.

Kustannusyhtiötä vastaan oli protestoitu jo keskiviikkona, ja jopa Frankfurtin sosiaalidemokraattinen ylipormestari Peter Feldmann kritisoi messujärjestäjiä siitä, että he olivat päästäneet oikeistolaisen kustantamon messuille.

Vastaavasti Antaios ja sitä lähellä olevat kustantamot kritisoivat järjestäjiä siitä, ettei heidän messuständejä oltu riittävästi suojattu vasemmistoaktivsteilta. Perjantain vastaisena yönä Tumult-lehden ja Manuscriptum -kustantamon yhteisständi oli tyhjennetty. Tekijöistä ei ole tietoa.

Suomen Uutiset