Lähde pois -kampanja, #WalkAway Campaign, on amerikkalainen ruohonjuuriliike, jonka perusti entinen vasemmistolainen Brandon Straka. Facebook-videokampanjan tarkoitus on jakaa niiden ihmisten tarinoita, jotka eivät enää voi hyväksyä nykyistä vasemmistolaista aatetta ja sitä, millaiseksi Demokraattinen puolue on tullut.

Jotkut kampanjassa mukana olevat ovat lähteneet kävelemään jo kauan sitten, monille totuus vasemmiston tai “liberaalien”, kuten maltillista vasemmistoa Yhdysvalloissa kutsutaan, ja Demokraattien valheellisuudesta on selvinnyt äskettäin.

Kampanjan internetsivujen mukaan jotkut halunneet jättää liberalismin tai vasemmiston jo aikaa sitten, mutta he ovat saattaneet pelätä aatteen jättämisen sosiaalisia seurauksia – mitä ystävät ja perhe ajattelevat.

Kampanjan tarkoitus on rohkaista ja tukea niitä vasemmistolaisia, jotka haluavat lähteä omasta viiteryhmästään antamalla lähtijöiden jakaa omat tarinansa, lähtöä pohtivien katsoa videoituja ”todistajanlausuntoja” ja lukea tekstejä muilta, jotka ovat hylänneet vasemmistolaisuuden.

Vasemmisto on hallinnut tarinaa Amerikasta

Kampanjan kerrotaan myös palvelevan toista, vähintään yhtä tärkeää tarkoitusta. Jo pitkän aikaa vasemmisto on hallinnut ”narratiivia”, tarinaa Yhdysvalloista, uutismedian kautta, kun taas ”hiljainen enemmistö” oikealla on pysynyt hiljaisena.

Vasemmiston on annettu vahvistaa narratiiviaan, jonka mukaan kaikki oikealla ovat kiihkoilijoita, rasisteja, homofobeja, naisvihaajia ja niin edelleen. Vasemmistosta on tullut niin äärimmäinen ja vihainen, että nyt on aika antaa takaisin, kampanjan sivuilla ehdotetaan.

– Haluamme, että ihmiset oikealla käyttävät ääntään ja kertovat maailmalle totuuden siitä, keitä he ovat kertomalla kaikille, mitä merkitsee olla konservatiivi Amerikassa, ja mitkä arvosi todella ovat. Kerro vähemmistöille vasemmalla, joille on koko heidän elämänsä ajan kerrottu, että he eivät ole tervetulleita oikeistoonvihaisten fanaatikkojen takia, että he ovat tervetulleita. Kerro heille, että oikeassa pöydässä on tuoli jokaiselle.

#WalkAway Campaign sanoo olevansa liike kaikenlaisille patriooteille – miehille, naisille, mustille, ruskeille, valkoisille, heteroille, seksivähemmistöille, uskonnollisille ja uskonnottomille – jotka jakavat jotakin hyvin tärkeää yhdessä.

Suomen Uutiset