Avoin keskustelu Yleisradion asemasta ja rahoituksesta porisee nyt kiihkeästi sähköisillä keskustelualustoilla. Päivän näkyväksi hahmoksi on noussut Ylen yleisövuorovaikutuspäällikkö Sami Koivisto, joka väittää joutuneensa perussuomalaisten puolueorganisaation käynnistämän maalituksen kohteeksi. Perusteita syytökselle ei kuitenkaan kysyttäessä löydy.

Yle-päällikkö Sami Koivisto uhriutuu X-alustalla (entinen Twitter) siitä, että hän on saanut palautetta kommentoituaan presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon tuoretta lausuntoa Yleisradiosta.

Halla-aho totesi aiemmin tällä viikolla, että Yleisradion ei tule olla suojassa leikkauksilta näinä aikoina, kun kaikesta muustakin leikataan. Halla-aho muistutti samassa yhteydessä huonosti valvotun julkisen rahan käytön ongelmista.

Koivistoinen on siis saanut omista kommenteistaan tavanomaista palautetta sosiaalisessa mediassa, minkä hän kuitenkin tulkitsee ”maalitukseksi”. Työmarkkinapomo Sture Fjäder huomauttaa, että Yleisradion edustajana Koiviston kommentit presidenttiehdokas Halla-ahosta voidaan nähdä myös Ylen kannanottona.

Tilanne lähtee eskaloitumaan, kun Koivisto esittää vastauksena poskettoman väitteen, jonka mukaan perussuomalaisten puolueorganisaatio olisi muka käynnistänyt ”tuhansien viestien kampanjan” jossa Koivistolle vaaditaan potkuja.

Someyhteisöltä happamia vastauksia Yle-pomolle

Sosiaalisen median yhteisölle Koiviston hätäisesti kyhätty maalitusväite ei tietenkään mene läpi. Yle-päällikölle muistutetaan, että X-alustan ominaisuuksiin kuuluu se, että tyypillisesti kommentteihin tulee vastauksia.

Kieltäytyy vastaamasta PS-puoluesihteerin tiedusteluun

Perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää tiedustelee Koivistolta, mihin perustuu väite puolueorganisaation käynnistämästä maalituskampanjasta, mutta vastausta ei tule.

Varmemmaksi vakuudeksi Koivisto ilmoittaa kieltäytyvänsä vastaamasta ja vihjaa, että syytös perustuu hänen omiin tulkintoihinsa ja päätelmiin, joille ei ole muuta katetta.

SUOMEN UUTISET