60 minutes Australian dokumentti kertoo islamistiryhmän Hizb ut-Tahririn soluttautumisesta palestiinalaisjärjestöihin ja Australian yliopistojen opiskelijamielenosoituksiin.

Dokumentti on tehty yhteistyönä The Sydney Morning Heraldin ja The Agen tutkivien journalistien kanssa.

Hizb ut-Tahrir -järjestö on listattu terroristijärjestöksi Britanniassa. Sen toiminta on kielletty myös Saksassa ja useissa arabivaltioissa sekä monissa Aasian maissa.

Hizb ut-Tahrir on sen omien verkkosivujen mukaan islamilainen puolue, joka pyrkii toteuttamaan sharia-lakia ja hallitsemaan kansaa Kalifaatissa (islamistisessa valtiossa).

Senaattori esittää kieltämistä

Dokumentti kertoo, että Hizb ut-Tahrir järjestänyt useita tapahtumia Australiassa. Se on pitänyt kokouksia ja luentoja Australian poliittisesta strategiasta.

Marraskuussa 2023 Hizb ut-Tahririn Australian osasto, Tahrirul-Ummah, esitti maailman muslimeille kehotuksen mobilisoida armeijat al-Aqsaan (Jerusalemin temppelivuoren moskeijaan). Järjestö on myös ylistänyt ja kiitellyt Hamasin 7.10. terrori-iskuja. Se on lisäksi yllyttänyt arabiankielisissä julkaisuissa ihmisiä tekemään terroristisia hyökkäyksiä juutalaisia kohtaan.

Australian opposition (Shadow cabinet) sisäasioiden ja kyberturvallisuuden senaattori James Paterson perää pääministeri Anthony Albanesen hallitukselta toimia Hizb ut-Tahririn -järjestön aiheuttaman uhan vuoksi. Hän esitti järjestön kieltämistä ja sen listaamista terroristijärjestöksi.

HELI-MARIA WIIK