Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Pia-Noora Kauppi sanoo Uuden Suomen haastattelusta, että perussuomalaisten kielteinen kanta hallintarekisterilain uudistukseen tuli hänelle täytenä yllätyksenä.

Hallitus oli aiemmin kaavailut ottavansa käyttöön myös aktiivisen katumisen. Sen tarkoituksena olisi ollut kannustaa henkilöitä kertomaan verottajalle aiemmin ilmoittamatta jättämänsä tulot ilman rangaistusseuraamuksia.

Hallitus perui aikeensa pian sen jälkeen, kun puheenjohtaja Timo Soini torppasi lakiesityksen tuoreessa plokissaan. Myös hallituksen hallintarekisteriuudistus voi kaatua perussuomalaisten vastustukseen.

”Soinilla merkittävä rooli”

Soini sanoo keskustelleensa asiasta talousvaliokunnan puheenjohtajan, perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turusen kanssa. Kauppi kertoo tavanneensa talousvaliokunnan edustajat alkuviikosta.

– Turunen ei eilen kertonut tästä muuttuneesta tilanteesta. Hallintarekistereistä kyllä puhuttiin. Siinä ei tullut mitään uusia argumentteja tai näkökulmia, Kauppi toteaa Uudelle Suomelle.

– Nyt hallitus harkitsee, mitä seuraavaksi tekee ja toki Soinilla on siinä merkittävä roolinsa.

Finanssialan keskusliitto liputtaa edelleen hallintalakiuudistuksen puolesta.

SUOMEN UUTISET